IDEALNO ZA SEHUR: Pripremite najmekšu teleću šniclu i kuhani krompir po receptu Mirana Karića
Miran Karić u Hayatovom „Sehurskom sahanu“ ima idealan prijedlog za sehur. Ovo je njegov recept.
Danas za vas imam prijedlog koji je svima drag, a možete ga spremiti i navečer te samo podgrijati ujutro! U pitanju je najmekša teleća šnicla i kuhani krompir, blago začinjen.
Sastojci:
Teletina od buta
Krompir
Bijeli luk
Peršun
Brašno
Puter
Način pripreme:
Stavite krompir da se kuha u ljusci! U ljusci krompira se nalazi mnogo minerala i na taj način ćete dobiti više benefita krompira, te bolje zaštititi skrob u njemu! Dok se krompir kuha očistite šniclu od žilica u potpunosti, te rastanjite čekicem, ali stavite foliju da ne pokidate vlakna mesa te obavezno prije stavljanja folije začinite meso, tako da začini prodru u meso pri omekšavanju čekićem!
Zagrijte kombinaciju malo ulja i putera na tavi, te šnicle umocite samo sa jedne strane u brašno i pecite do zlatno smeđe boje. Dovoljna je jedna strana brašna da dobijete lijepi kremasti sos i da ne budu preteške na želudac. Kada su šnicle pečene, skinite ih sa tave i u tavi dodajte puter te podlijte vodom i ukuhajte. Zatim dodajte malo bijelo luk i šnicle unutra da se još malo zajedno ukuhaju.
Kada je krompir gotov, ogulite ga i isjecite i dok je vruć začinite i dodajte malo sirćeta jabukovog, bijelog luka i svježi persun, kao i komadić putera ili maslinovog ulja!
Idealno za lak i dobar početak posta!