U ‘SEHURSKOM SAHANU’ RECEPT ZA PILETINU KOJU SVI VOLE: Chef Miran Karić je dodatno obogatio!
I danas naš chef Miran Karić u “Sehurskom sahanu” Ramazanskog programa Hayat TV-a priprema sehur po vašoj želji.
Rolovanu piletinu svi vole, ali kada je napunite mrkvom i paprikom to onda postaje idealan obrok prepun nutrijenata baš kakav nam treba za Sehurski sahan!
Sastojci:
pileći file
paprika
mrkva
puter
kajmak ili neka druga mliječna baza za punjenje
kupus
Piletinu tanko otvorite ili raspolovite pa istucite čekicem.
Papriku rogu i mrkvu isjeckajte skroz sitno ili naribajte na sitni ribez, zatim propržite na puteru napola.
Samo da se uvežu okusi. Piletinu začinite i nafilujte smjesu od povrća uz dodatak kajmaka ili nekog kremastog sira.
Ne morate zatvarati piletinu čačkalicama ako je dovoljno rastanjite.
Piletinu pržite na tavi na kombinaciji ulja i putera sa svih strana da dobije lijepu zlatnu boju!
Uz piletinu servirajte kupus salatu!