SAVRŠENA ČOKOLADNA GLAZURA KOJA NE PUCA: Ovu caku čuvenog poslastičara mnoge domaćice ne znaju!
Poslastičar Rudolf Van Vin otkrio je caku za najbolju čokoladnu glazuru koju ste ikad probali!
Čokolada posebno začini svaki kolač, a mislimo da ne postoji osoba na svijetu koja je ne voli. Čuveni poslastičar Rudolf Van Vin nerijetko djeli brojne trikove za pripremu najrazličitijih slatkiša, a ovoga puta je otkrio kako da napravite savršenu čokoladnu glazuru koja ne puca. Uz nju će svaka vaša poslastica biti kao remek-djelo.
Sastojci:
250 g omekšalog putera
300 g šećera u prahu
200 g crne čokolade (istopljene)
2 kašike kakao praha
100 g tečne slatke pavlake
Način pripreme:
Omekšajte puter i pomješajte sa šećerom. Mutite ova dva sastojka, dok ne dobijete homogenu, glatku masu. Potom dodajte kakao prah i još malo mutite. Smanjite brzinu na najslabiju, pa ubacite otopljenu čokoladu i, na kraju, slatku pavlaku. Zatim mutite dok se svi sastojci dobro ne sjedine, a smjesa postane pjenasta. Ukoliko vam se pojave grudvice, stavite činiju kratko u posudu sa vrelom vodom, a onda nastavite sa mućenjem. Čokoladnu glazuru nanijeti na kolač dok je još topla.