PILEĆA ČORBA: Kremasta i zdrava, kao iz bakine kuhinje!
Svako od nas ima jaku želju da se hrani zdravo i da svojoj porodici priprema balansirane obroke koji će im dati sve potrebne vitamine i minerale, a pri tome ugrijati stomak i nahraniti sva čula.
Jedan do tih “svemoćnih” obroka je i pileća supa spremljena po posebnoj recepturi. Da biste dobili kremastu pileću supu, sve što treba da uradite je da joj dodate Moja Kravica pavlaku za kuhanje.
Potrebni sastojci:
2 pileća bataka i karabataka
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 paškanata
2 krompira
Moja Kravica pavlaka za kuhanje 400 ml so i biber
veza svježeg peršuna
Priprema: U lonac stavite da se dinsta crni luk. Dodajte mu sjeckanu šargarepu, paškanat i krompir, a potom i pileće meso. Nalijte vodu u lonac i ostavite da se sve kuha oko pola sata na srednjoj temperaturi.
Iz lonca izvadite meso, očistite ga od kostiju i sitno isjeckajte.
Štapnim mikserom izmiksajte sadržaj lonca, a potom dodajte Moja Kravica pavlaku za kuhanje. Vratite u lonac meso, ali i sitno sjeckan peršun. Dodajte so i biber i ostavite da supa vri još 5 minuta. Poslužite toplo.