MNOGE PRAVE OVU GREŠKU PRILIKOM DINSTANJA MLJEVENOG MESA: Prvo morate da uradite 1 stvar, jedino tako će biti ukusno

Kuharica
MNOGE PRAVE OVU GREŠKU PRILIKOM DINSTANJA MLJEVENOG MESA: Prvo morate da uradite 1 stvar, jedino tako će biti ukusno
Za dinstanje mljevenog mesa postoje dva načina. Jedan je uz dodavanje masnoće, a drugi sa vodom. U oba slučaja se dodaju po želji povrće i začini.

Za dinstanje mljevenog mesa postoje dva načina. Jedan je uz dodavanje masnoće, a drugi sa vodom. U oba slučaja se dodaju po želji povrće i začini.

Da počnemo sa prvim načinom, kada dodajete masnoću kod dinstanja - to je za one koji vole malo masniju hranu. Najčešće se mljeveno meso dinsta sa lukom i šargarepom. Luk i šargarepu nasjeckajte sitno, nakon toga ih stavite u tiganj sa 4-5 kašika ulja, zapržite ih do zlatne boje i onda dodajte mljeveno meso pa sve poklopite.

Kako se dinsta mljeveno meso?

U početku, prvih dva-tri minuta nije potrebno da miješate, ali je nakon toga obavezno da se smesa stalno miješa. Boja mljevenog mesa se vremenom menja, a u zavisnosti od toga da li će meso proći ponovnu termičku obradu i vreme dinstanja je različito. Ako planirate da nakon dinstanja mljeveno meso kuhate ili pečete, dovoljno je da ga dinstate oko 15-20 minuta. Boja mesa od crvene postaje svetlo braon.

Nakon toga sklonite dinstano mljeveno meso sa vatre, pa dodajte željene začine kao što su so, čubar, kumin, aleva paprika, biber i različite svježe začine.

Drugi način dinstanja mesa, koji obično vole oni koji žele da se zdravije hrane je da se ne dodaje masnoća. Smatra se da je mleveno meso koje kupujemo dosta bogatije masnoćama od domaćeg mesa i nema potrebe da se dodaje dodatno masnoća u njega. Postupak dinstanja je isti - prvo dinstate povrće, ali ovoga puta sa vodom i kada dodate meso sve poklopite.


.
 

Novo