KARFIOL PUNJEN MLJEVENIM MESOM: Ručak za 10 koji se lako pravi - za ljepšu koricu premažite ga mješavinom od 3 sastojka
Isprobajte još jedan recept za ukusno jelo sa karfiolom.
Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Možete ga pripremiti na mnogo načina, a on će vašem organizmu obezbijediti mnogo korisnih sastojaka. Spada u grupu povrća koji sadrži pregršt hranljivih nutrijenata. Pripremljen na pravilan način može biti jako ukusan i zdrav.
Sastojci
:
1 glavica karfiola
400 g miješanog mljevenog mesa
pola crnog luka, sjeckanog
2 kašike sjeckanog peršuna
1 jaje + 1 žumance
pola kašičice soli
malo bibera
pola kašičice paprike
1 kašika paradajz paste
Priprema:
Karfiol kuhajte u slanoj vodi 10 minuta. U činiji pomiješajte mljeveno meso sa lukom, peršunom, jajetom, solju i biberom. Izdubite glavicu i napunite karfiol pripremljenom mješavinom mesa. Premažite paradajz pastom, žumancetom i paprikom. Pecite na 180°C 1 sat.
Izvor: Stvar ukusa