Tinejdžerica preživjela napad ajkule: Gurnula sam joj oči

Svijet
Tinejdžerica preživjela napad ajkule: Gurnula sam joj oči
-Sedamnaestogodišnja Addison Bethea jedna je od rijetkih koji su preživjeli napad ajkule, i to zahvaljujući bratu.

Sedamnaestogodišnja Addison Bethea jedna je od rijetkih koji su preživjeli napad ajkule, i to zahvaljujući bratu.

„Nisam tačno znala šta da radim, ali sam znala da ajkulu treba udariti u nos da ih skineš sa sebe. Međutim, nisam mogla da je udarim“, rekla je ona za CNN.„Tako sam počela da je guram u lice, gurnula sam joj oči i pokušala sam da je prstima odvojim od sebe, a onda me je ugrizla“, rekla je.

Vrištala je i zvala upomoć, a njen brat Rhett Willingham koji je vatrogasac, čuo je njen poziv.

“Čuo sam kako pravi buku, kao da ju je nešto uplašilo. Sjeo sam i pogledao ali je nisam vidio. Onda je izašla iz vode i vidio sam ajkulu i krv, doplivao sam tamo i skunio ajkulu sa nje”, rekao je.

Nakon što se izborio sa ajkulom, Willingham je uvukao svoju sestru u drugi čamac, podvezao joj je nogu, kako bi zaustavio gubitak krvi i odjurio je nazad na kopno što je brže moguće.

Brat i sestra su prepričali mučne trenutke za CNN iz bolnice u kojoj je Addison smještena zbog povreda.

Kancelarija šerifa okruga Taylor potvrdila je u saopštenju da je tinejdžerku napala ajkula u blizini ostrva Grasi u vodu dobokoj oko metar i po. Ugriz je navodno izazvao oštećenje mekog tkiva u njenoj desnoj nozi, navodi se u saopštenju bolnice. Tim za traumatologiju ju je stabilizovao, a hirurg je izvršio hitnu operaciju kako bi povratio dotok krvi u njenu nogu.

Okružena plišanim igračkama u bolnici, Addison je djelovala optimistično čak i kada je rekla da joj je za utorak zakazana amputacija noge iznad koljena.

“Na kraju će biti mnogo lakše. Uzbuđena sam zbog toga, da budem iskrena. Umorana sam od sjedenja u krevetu. Svi koji me poznaju znaju da u svemu vidim humor, da jednostavno volim plišane ajkule”, rekla je.

U objavio na Facebooku, njen otac je rekao da je Addison dobre volje i da zbija šale o prebijanju ajkule.

“Ona je prošla više nego to sam mogao da zamislim, ali ona je vojnik. Molim vas, molite se za nju i za teškoće koje se dešavaju ovih dana”, rekao je.

Willingham je rekao za CNN da je ovo iskustvo koje definitivno nije očekivao i da je dobro vidjeti koliko je Addison pozitivna.

Što se tiče njenih budućih planova, Addison nije zabrinuta. Planira da se vrati u vodu kada se oporavi.

“Mislim, ajkula je oduvijek bila tu, samo me je tog dan napala. Živjela sam 17 godina bez napada ajkule. Dobro je vratiti se”, rekla je.

Novo