Najukusnija krompir salata
Ukoliko ne znate što napraviti za ručak, mi vam donosimo ideju.
SASTOJCI
300 g kuhanog krompira
4 jaja
250 g zelenog graška (ili boba)
1 ljubičasti luk
Sol, papar
Jabučni ocat (količina po želji)
Blanširane bijele šparoge (u sezoni)
Malo maslaca
PRIPREMA
Operite krompir i skuhajte ga u slanoj vodi s korom. Birajte što manje krompire kako biste ih mogli poslužiti u cijelosti.
Kad krompiri budu gotovi, ogulite im koru i ostavite ih sa strane. U posebnoj posudi sa slanom vodom blanširajte grašak (ili bob, ovisno o tome za što ste se odlučili).
Ako je sezona šparoga, i njih blanširajte zajedno s mahunama. Dobro procijedite.
U tavi otopite maslac pa na njemu 2-3 minute prevrnite grašak (ili bob) i šparoge (ako ste ih koristili). Skuhajte jaja, a potom ih narežite na četvrtine.
Crveni luk nasjeckajte na sitne kockice. Sve sastojke (krompir, grašak, jaja i ljubičasti luk)
pomiješajte i začinite solju, paprom i jabučnim octom.
Iako je možete jesti i hladnu, salata će biti ukusnija ako je poslužite dok je krompir još topao.