Chokochees
Torta sa tri vrste čokolade.
Sastojci za podlogu:
200 gr kakao keksa
80 gr omekšalog maslaca
4 kašike čokoladnog mlijeka
Prvi krem:
250 gr krem sira
2 kašike šećera u prahu
1 vanilin šećer
50 gr čokolade za kuhanje
1 dcl vrhnja za šlag
3 grama želatina
Drugi krem:
250 gr krem sira
2 kašike šećera u prahu
1 vanilin šećer
50 gr mliječne čokolade
1 dcl vrhnja za šlag
3 gr želatina
Treci krem:
250 gr krem sira
2 kašike šećera u prahu
1 vanilin šećer
50 gr bijele čokolade
1 dcl vrhnja za šlag
3 gr želatina
Za dekoraciju:
šlag pjena, ribana čokolada
Priprema:
Izmiješati sastojke za podlogu, sjediniti ih i staviti na dno okruglog kalupa za torte (promjer kalupa 26 ili 28). Čokoladu otopiti na pari. Želatinu staviti da nabubri, pa je otopiti na laganoj temperaturi. Izmiksati sir, šećer, vanilin šećer, dodati vrhnje, čokoladu, sve sjediniti i na kraju dodati otopljenu želatinu. Izmiksati i preliti preko podloge, a zatim ostaviti u frižider desetak minuta da se malo učvrsti prije narednog krema. Drugi i treci krem raditi po istom postupku kao i prvi. Kada se torta stegne dekorisati je sa šlagom i ribanom čokoladom, isjeći na parčad i poslužiti.
Izvor: tortekolači.com