POZIV DA SE ODUŽIMO GORSKOJ SLUŽBI SPAŠAVANJA, STANICA SARAJEVO: Vrlo je bitno, trebamo prevozno sredstvo hitno!

Bosna i Hercegovina
POZIV DA SE ODUŽIMO GORSKOJ SLUŽBI SPAŠAVANJA, STANICA SARAJEVO: Vrlo je bitno, trebamo prevozno sredstvo hitno!
.

Gorska služba spasavanja, Stanica Sarajevo, uputila je danas poziv za učešće u kampanji "Vrlo je bitno, trebamo prevozno sredstvo hitno!" kako bi im se omogućila nabavka kombi vozila.

"Pozivamo vas da učestvujete u akciji prikupljanje sredstava, koja će omogućiti kupovinu kombi vozila za potrebe spašavanja ljudskih života. U saobraćajnoj nezgodi smo ostali bez prevoznog sredstva i 'Vrlo je bitno, trebamo prevozno sredstvo hitno!' Pomoć unesrećenim i spašavanje ljudskih života ovise o našem brzom djelovanju na terenu, a prijevoz spasilaca igra ključnu ulogu naše misije", saopštili su iz Gorske službe, te dodali: "Iako smo mi oni koji pružaju pomoć drugima, ovaj put, situacija je drugačija. Mi trebamo pomoć!"

Realizacijom projekta “Vrlo je bitno, trebamo prevozno sredstvo hitno!” omogućili bismo kupovinu terenskog kombi vozila za potrebe spašavanja ljudskih života.

U saobraćajno nesreći, kombi Gorske službe spašavanja – Stanica Sarajevo potpuno je uništen i onemogućeno im je pravovremeno djelovanje na terenu. Pomoć unesrećenima i spašavanje ljudskih života s nepristupačnih terena ovise upravo o njihovom brzom djelovanju na terenu, a prijevoz spasilaca je ključna uloga njihove misije.

Potrebno je skupiti 55.000 KM za kupovinu pomenutog vozila.

"Pozivamo sve građane BiH u zemlji i inostranstvu, predstavnike biznis sektora, javnog i nevladinog sektora, te sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima daju svoj doprinos. Svaka donacija je vrijedna i podjednako važna!

Uključite se u kampanju, jer samo udruženim snagama pojedinaca, preduzeća i nevladinih organizacija možemo omogućiti kupovinu kombi vozila kojim hrabra ekipa Gorske službe spašavanja – Stanica Sarajevu spašava živote", saopštili su.

Alternativno možete donirati i putem žiro računa:

Uplate iz BiH BAM račun:

1941041108200117 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

Uplate iz inostranstva Euro račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082012-81

SWIFT: MEBBBA 22 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

USD račun: IBAN: BA 39 194 - 104 11082033-18

Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi: Pozorišna 13, Tuzla

Gorska služba spašavanja je prva na terenu u slučaju nesreće na nepristupačnim dijelovima - na planini, na skijalištu ili žičari, na brzim vodama, ili na visokim i nepristupačnim konstrukcijama. Njihov zadatak je da povrijeđenom pruže prvu pomoć i transportuju ga što brže do dijela na kojem ga Hitna pomoć može preuzeti.

Ostali su bez jednog od ukupno dva prevozna sredstva tokom saobraćajne nesreće u kojoj, na svu sreću, nije bilo povrjeđenih. Kako bi nastavili pružati pomoć, neophodno im je adekvatno vozilo koje zadovoljava njihove potrebe i određene standarde kvalitetnog terenskog vozila. Budimo humani i pomozimo im da što prije skupe sredstva za kupovinu toliko neophodnog vozila. Više detalja o ovoj akciji možete saznati i OVDJE.

(Novi.ba)

Novo