OVAKO SE PRAVE NAJUKUSNIJE TULUMBE: Uspijevaju čak i početnicima u kuhinji, A UKUS - ZA PRSTE POLIZATI (RECEPT)

Praktična žena
OVAKO SE PRAVE NAJUKUSNIJE TULUMBE: Uspijevaju čak i početnicima u kuhinji, A UKUS - ZA PRSTE POLIZATI (RECEPT)
Uz ovaj recept, tulumbe uspijevaju čak i početnicima u kuhinji

Uz ovaj recept, tulumbe uspijevaju čak i početnicima u kuhinji

Sastojci:

360 g brašna
140 g griza
2 bjelanca
1 vanilin šećer
2 čaše čvrstog jogurta (360 g)
ekstrakt vanile
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
Za sirup:

800 g šećera
500 ml vode
limun
1 vanilin šećer
70 ml ulja za prženja

Priprema:

Najbolje je da sirup pripremite dan ranije, ako ne stignete možete i taj dan. Prokuvajte vodu i šećer i nakon što provri dodajte limun i vanilin šećer pa kuvajte još 10 minuta.

U posudu stavite jogurt, bjelanca, ulje, vanilin šećer i ekstrakt vanile pa pomiješajte.

Dodajte griz pa promiješajte i zatim brašno i prašak za pecivo.

Stavite testo u špric pa ga stavljajte u vrelo ulje.

Pržite tulumbe dok ne dobiju boju uz preprestano miješanje kada isplivaju na površinu, pa ih vadite kašikom sa rupama i stavljajte u sirup.

Kada upiju izvadite ih u posudu i prelijte ostatkom sirupa ukoliko ga ima pa služite.

Novi.ba/Stil.rs

Novo