Oglasili se iz Bosnalijeka: Stojimo na raspolaganju istražiteljima, osiguran je nesmetan rad

Bosna i Hercegovina
Oglasili se iz Bosnalijeka: Stojimo na raspolaganju istražiteljima, osiguran je nesmetan rad
.

Iz domaće farmaceutske kompanije Bosnalijek oglasili su se o pretresima koje pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rade u njihovim prostorima.

"Vezano za istražne radnje koje se provode u kompaniji Bosnalijek, ovim putem ističemo da u potpunosti stojimo na raspolaganju svim istražnim i kontrolnim organima u Bosni i Hercegovini", izjavili su.

Takav odnos potvrđen je i ranije jer je u više navrata u proteklim godinama predata sva tražena dokumentacija i osigurana potpuna saradnja sa svim istražnim i kontrolnim organima, dodaju oni.

"Bosnalijek je najveći domaći proizvođač lijekova i jedan od regionalnih lidera u branši koji uspješno posluje na tri kontinenta, izvozi u više od 20 država te zapošljava više od 800 radnika. U posljednje dvije godine, koje je obilježila pandemija COVID-19, Bosnalijek je u potpunosti fokusiran na osiguranje potreba domaćeg tržišta i učinit ćemo sve da tu svoju stratešku ulogu za Bosnu i Hercegovinu i sve naše građane potvrdimo i očuvamo i u narednom periodu. Uvjeravamo građane i sve naše poslovne partnere da su poduzete sve neophodne mjere da bi se osigurao nesmetan nastavak rada i održavanje svih poslovnih procesa", kazali su oni.

Podsjećamo, pripadnici SIPA-e u sklopu akcije kodnog naziva "Trik" ušli su jutros u prostorije farmaceutske kompanije Bosnalijek, a na meti inspektora je i direktor kompanije Nedim Uzunović.

Iz SIPA-e su saopćili kako u operativnoj akcija "Trik" policijski službenici SIPA-e vrše pretrese na više lokacija koje koriste pravna lica i fizička lica, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

"Pretresi se vrše po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko- neretvanskog kantona", kazali su iz SIPA-e.

Izvor:Klix

Novo