Izliječite upalu mjehura na prirodan način!

Zdrav život
Izliječite upalu mjehura na prirodan način!
Upale mjehura su veoma česte i mogu stvoriti velike probleme ukoliko im se ne pristupi ozbiljno.

Upale mjehura su veoma česte, posebno kod žena. Razlozi za to su brojni. Neka vam imunitet malo oslabi - stvorili ste pogodno tlo da se javi upala, kazano riječima naroda ako se 'ne čuvate s nogu' to je još jedan razlog da se simptomi upale mjehura vrlo brzo jave. Važno je znati da takve upale nisu bezazlene te da ih treba liječiti. Infekcija se mora na vrijeme sanirati. Ukoliko primijetite simptome kao što su peckanje pri mokrenju, otežano mokrenje i često mokrenje....Upalite alarm jer je vrijeme da reagujete. No, nemojte posezati za antibioticima na svaku upalu. Znano je da oni jednim dijelom pomažu, drugim odmažu. Probajte upalu izliječiti na prirodan način, nije nemoguće, evo savjeta..

Većinu sastojaka, preporučljivih za liječenje infekcije, možete pronaći u trgovinama, a i sigurni su za zdravlje zbog čega se po potrebi mogu često konzumirati, što je osobito dobro za žene koje od infekcije mjehura obolijevaju čak tri puta češće nego muškarci.

Najpoznatiji pripravak koji koristimo u slučaju upale mjehura je uvin čaj. Slabo je poznato da je uvin čaj i službeno priznat kao biljni lijek za urinarne infekcije. Čaj pripremite tako da žlicu suhe medvjetke prelijete s 250 ml kipuće vode i pustite da odstoji 15 minuta. Šećer, kao i u čaju, izbjegavajte u potpunosti u prehrani tijekom liječenja infekcije jer zakiseljuje mokraću.

Čaj od brusnice također je odličan lijek kod upale mjehura. Vrlo je učinkovit i u slučaju da je upala izazvana bakterijom E coli. Brusnica sprječava da se bakterija lijepi za stijenke mokraćnih kanala, pa se na taj način bakterija lakše izbacuje urinom iz mokraćnog trakta. Čaj pripremite tako da u pola litre vode zakuhate 35 grama brusnica dok polovina tekućine ne ispari. Pripremljeni čaj pijte tri puta dnevno poslije jela, a brusnice, koje ste kuhali, možete i pojesti.

Odličan biljni lijek za upalu je i čaj od peršina. Peršin također izbacuje toksine iz organizma i time ga čisti. Za čaj prelijte dvije žličice suhog lišća i ostavite da odstoji 10 min. Procijedite i pijte tri šalice dnevno. Peršin je ujedno i vrlo dobar diuretik, pa se preporučuje popiti koju čašu vode više nego uobičajeno tijekom primjene terapije.

Cvjetovi vrijesa, uz to što liječe upalu, imaju i diuretičko djelovanje, pa se osobito preporučaju kod problema s prostatom. Za čaj u 200 ml vruće vode stavite žlicu cvjetova, ostavite da odstoji 15 minuta i procijedite, te pijte po tri šalice dnevno u toj količini.

Važno je znati da se prirodnim putem može stati u kraj infekcijama. Naravno, na prvom mjestu je da se čuvate od prehlade ali ako već dođe do upale, neka vaš prvi prijatelj bude priroda i zdrava hrana kojom ćete ojačati imunitet i pomoći organizmu da se izbori sa infekcijom.

Novo