VJEROVALI ILI NE: Uz ove frizure izdužit ćete lice i izgledati mršavije

Moda i ljepota
VJEROVALI ILI NE: Uz ove frizure izdužit ćete lice i izgledati mršavije
Jako je bitno da svaka žena zna koja joj frizura pristaje i da toj frizuri bude vjerna.

Probajte ovu pitu.

SASTOJCI
ZA TIJESTO

180 ml mlijeka
375 g brašna
Kockica svježeg kvasca
50 g šećera
75 g maslaca
75 g nasjeckanih lješnjaka

ZA NADJEV
2 kg šljiva
100 g šećera
1 žličica cimeta

MRVICE ZA POSIPANJE
200 g brašna
1 žličica praška za pecivo
100 g šećera
100 g hladnog maslaca
50 g listića badema

PRIPREMA
U zdjelu uspite brašno, napravite udubljenje pa u njega namrvite kvasac, dodajte malo mlakog mlijeka i žličicu šećera pa lagano zamiješajte s brašnom.

Ostavite pokriveno na toplome mjestu oko 15 minuta.

Pomiješajte rastopljeni maslac s mlijekom i preostalim šećerom pa ga dodajte mješavini brašna i umijesite tijesto.

Ponovno pokrijte i odložite na toplo mjesto dok se volumen ne udvostruči.

Zatim ga razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima (30 x 40), premjestite u lim i lagano podignite rub. Pospite lješnjacima.

Polovice šljiva stavljajte na tijesto ravnom stranom prema dolje, lagano utisnite i pospite mješavinom šećera i cimeta.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U posudi hladnim rukama hitro umijesite mrvičasto tijesto od brašna, praška za pecivo, šećera i maslaca.

Pospite po šljivama te na kraju još pospite listićima badema. Pecite oko 45 minuta.

Novo