PAMUK KIFLICE, NAJMEKŠE NA SVIJETU: Ukusnije tijesto nikad niste probali! (RECEPT, VIDEO)

Kuharica
PAMUK KIFLICE, NAJMEKŠE NA SVIJETU: Ukusnije tijesto nikad niste probali! (RECEPT, VIDEO)
Ako tražite recept za kiflice koje su meke kao duša,mirisne i jako ukusne a sljedećeg dana ne postanu tvrde i ne osuše se kao većina kiflica onda obavezno isprobajte ovaj recept.

Ako tražite recept za kiflice koje su meke kao duša,mirisne i jako ukusne a sljedećeg dana ne postanu tvrde i ne osuše se kao većina kiflica onda obavezno isprobajte ovaj recept.

Sastojci:

900 gr brašna tip 500
1 kesica suhog kvasca (7gr)
2 jaja
400 ml toplog mlijeka
180 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soli

Priprema:

U jednu vanglicu dodajte toplo mlijeko pa zatim ulje, dva bjelanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca pa promiješajte.
Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite tijesto uz dodavanje brašna po potrebi.
Stavite nauljeno tijesto u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da tijesto ostavite oko sat ipo do dva sata.
Tijesto zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isjecite na sitnije dijelove.
Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte omiljenim nadevom.
Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu.

Novo