SUPER KREMASTI PRILOG KOJI SVI VOLE: Klasičan recept za špinat za sve početnike u kuhinji
Uz špinat možete da poslužite pljeskavice, piletinu, kajganu ili jaje na oko, viršle… Ručak koji se lako i brzo priprema.
Uz špinat možete da poslužite pljeskavice, piletinu, kajganu ili jaje na oko, viršle… Ručak koji se lako i brzo priprema, piše Stvarukusa.rs.
Sastojci:
- 1 kg svježeg špinata
- 20 g maslaca
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena bijelog luka
- 1 jaje
- 400 ml mlijeka
- 2 kašike brašna
Priprema:
Špinat očistite i operite. Kuhajte ga nekih 20 minuta, pa procijedite. U tiganj sipajte malo ulja i maslac, pa propržite sitno sjeckan luk, a pred kraj dodajte i sjeckan bijeli luk.
Špinat isjeckajte i dodajte u tiganj. Pržite 20 minuta uz miješanje.
Pomiješajte jaje i malo mlijeka, pa posolite. Nakon 20 minuta prženja počinjete sa procesom dinstanja koji traje 10-15 minuta. Smjesu sa jajetom sipajte u špinat i promiješajte.
Kada se to lijepo sjedini postepeno dodajte preostalo mlijeko i mešajte. Dodajte i brašno. Nakon dinstanja špinat je spreman.
Video recept pogledajte na OVOM linku.