Melisa Brčaninović za Novi.ba: Sretna sam što sam kao najmlađa igračica dio ove historijske ekipe, a još nismo ni svjesne šta smo ostvarile

Košarka
Melisa Brčaninović za Novi.ba: Sretna sam što sam kao najmlađa igračica dio ove historijske ekipe, a još nismo ni svjesne šta smo ostvarile
.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je jučer Švicarsku, u 5. kolu kvalifikacija, i osigurala plasman na Evropsko prvenstvo.

Ovom pobjedom Bosna i Hercegovina prvi put poslije 1999. godine odlazi na Eurobasket, koji će se od 17. do 27. juna igrati u Španiji i Francuskoj.

Najefikasnija u našoj reprezentaciji bila je Kortni Hart (Courtney Hurt) sa 30 poena, dok je mlađahna Melisa Brčaninović postigla 14 poena.

"Prije svega da se zahvalim svima na čestitkama i što su nas pratili kroz cijele kvalifikacije. Ovo je veliki uspjeh za sve nas i nismo još ni svjesne šta smo zapravo ostvarile. To ćemo shvatiti u narednim sedmicama kada nam Eurobasket bude bližio. Sretna sam što sam kao najmlađa igračica dio ove historijske ekipe i što poslije svih ovih godina imamo priliku da napravimo veliki iskorak u svijetu košarke", rekla je za Novi.ba Melisa Brčaninović. 

"Dobile smo mnogo poruka od naših navijača koji nas prate od samog početka, ali smo mnogo sretne što je taj broj navijača porastao i što nas sve više ljudi prati. To pokazuje da predstavljamo našu državu u najboljem svjetlu i nadam se da će do samog Evropskog prvenstva taj broj porasti, jer nam mnogo znači i daje nam dodatni vjetar u leđa. Vjerujemo da uz njihovu podršku možemo promovisati sport, pogotovo ženski i da se vrati gdje je bio u prethodnim godinama", zaključila je Melisa.

Naša reprezentacije je jučerašnjom pobjedom osigurala drugo mjesto u grupi, a zahvaljujući trijumfu nad Rusijom sigurno ćemo biti među pet najboljih drugoplasiranih ekipa iz devet grupa, što nam je i donijelo plasman na Eurobasket.

Narednu utakmicu naša reprezentacija igra sutra protiv Estonije, ali to će biti meč bez većeg rezultatskog značaja.

(Mirza Hadžijusufović, Novi.ba)

Novo