Da li možda Denis Stojnić zna ko su ubice Dženana Memića?!

Aktuelno
Da li možda Denis Stojnić zna ko su ubice Dženana Memića?!
..

Uskoro će i peta godina od kako otac Muriz i sestra Arijana čekaju da odgovorni za smrt Dženana Memića budu izvedeni pred lice pravde i kažnjeni. Muriz i dalje da zna ko je ubica, ali da zapravo on nije taj ko to treba reći.

Bh. javnost s nestrpljenjem očekuje ishod ovog slučaja, a Muriz Memić je krajem prošle godine otkrio i da u istražnom postupku koji vodi Tužilaštvo BiH postoji novi svjedok. 

"Ima novi živi svjedok. Očevidac! U državnom tužilaštvo su saslušani novi svjedoci. Tužilaštvo BiH vodi istragu za organizovani kriminal. U toj istazi, samo po sebi dolazi i ubica i rješenje slučaja. Oni su prvo otvorili istragu za organizovani krminal. Po našoj krivičnoj prijavi. Mi smo podnijeli prijavu protiv 45 ljudi. Većina je saslušana", kazao je Memić. 

Međutim, konkretnijih stvari i dalje nema. Uopće nije poznato dokle je zaista stigla istraga i ima li osumnjičenih. Ovaj slučaj i dalje izaziva brojne kontroverze, a čini se da bi se stvari itekako mogle pomaći s "mrtve tačke".

Naime, poznati sarajevski ugostitelj i najbolji bh. MMA borac Denis Stojnić rekao nam je da će javno otkriti ko je zapravo famozni ubica Dženana Memića.

"Istina je, otkrit ću više detalja, ali samo kod Senada Hadžifejzović. Sve je do Senada, kojeg smatram bratom. Kao što je poznato, on se tek operisao i čim mu bude bolje dolazim kod njega u emisiju, gdje ćemo otvoreno pričati o ovom slučaju. Upravo Senada smatram velikim patriotom i želja mi je da kod njega progovorim o ovom slučaju. Sasvim je jasno da niko od političara ne smije pričati o toj temi, a ja ću evo biti prvi koji će to i uraditi. Nadam se će istraga nakon toga napokon krenuti u željenom smjeru", poručio je Stojnić, koji se u posljednje vrijeme često može vidjeti u društvu s nekim od najviših bh. zvaničnika, u izjavi za Novi.ba.

(Novi.ba)

Novo