OVO JE JEDNOSTAVAK TRIK ZA VRAĆANJE BIJELE BOJE POŽUTJELOJ ODJEĆI, PRAVE DOMAĆICE OTKRILE 4 NAČINA: Ne trebaju vam skupi sastojci!

Praktična žena
OVO JE JEDNOSTAVAK TRIK ZA VRAĆANJE BIJELE BOJE POŽUTJELOJ ODJEĆI, PRAVE DOMAĆICE OTKRILE 4 NAČINA: Ne trebaju vam skupi sastojci!
.

Koliko god da bijela odjeća izgleda privlačno i lijepo, činjenica je da nje najpraktičnija jer se brzo prlja, a od stajanja može da poprimi žutu boju ili tokom pranja u mašini u dodiru sa drugim vešom promijeni boju.

Upravo zbog svoje osjetljivosti, treba biti oprezan kod održavanje bijelih odjevnih komada. 

Ukoliko vam se dogodi ovaj problem, primijenite neke od ovih trikova.

Limunov sok

Limunov sok je prirodno rješenje da požutjeloj odjeći vratite prvobitnu boju. 
Sipajte u šolju limunov sok i dodajte u veš mašinu zajedno sa deterdžentom.
Operite odjeću na programu i temperaturi na kojima perete i inače.

Izbjeljivač

Kako biste uklonili žuti odsjaj na bijeloj odeći, uzmite izbjeljivač s hlorom, ali prije korištenja dobro pročitajte uputstvo jer može biti opasan ako dođe u dodir sa sirćetom ili nekim hemikalijama, prenosi Better Homes&Gardens.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je sjajan saveznik u čišćenju doma, pa vam može poslužiti i kod osvježavanja odeće.

Na početku ciklusa pranja u veš mašini dodajte 2 kašike sode bikarbone s tečnim deterdžentom za veš. Ako koristite deterdžent u prahu, dodajte sodu bikarbonu tokom ciklusa ispiranja.

Destilovano bijelo sirće

Dodajte destilovano bijelo sirće u dio gdje dodajete omekšivač. Na taj način  blaga sirćetna kiselina djelovaće kao izbjeljivač.

Izvor:Stil
 

Novo