Palačinke punjene mljevenim mesom

Kuharica
Palačinke punjene mljevenim mesom
Oduševite svoje ukućane ovim jednostavnim i jako ukusnim receptom za zapečene palačinke punjene mljevenim mesom.

Oduševite svoje ukućane ovim jednostavnim i jako ukusnim receptom za zapečene palačinke punjene mljevenim mesom.

Sastojci:

  • palačinke pripremljene prema osnovnom receptu
  •  300 gr mljevenog mesa
  •  1 glavica luka
  •  200 gr gljiva
  •  1/2 svježe crvene paprike
  •  2 žlice nasjeckanog peršina
  •  1 žlica origana
  •  1 žlica crvene paprike u prahu
  •  sol
  •  papar
  •  2 žlice ulja

Preljev za palačinke:

  •  300 ml vrhnja za kuhanje
  •  200 ml jogurta
  •  100 ml mlijeka
  •   3 jaja

Priprema:

Na malo ulja dodati sitno nasjeckani luk i kada pusti miris dodati sitno narezanu papriku. Kada paprika omekša dodati meso i kuhati na laganoj vatri uz miješanje. Nakon 5 minuta dodati narezane gljive. Dodati začine i pirjati na laganoj vatri dok suvišna tekućina ne izlapi. Nadjev ohladiti  i puniti palačinke. Složiti palačinke u vatrostalnu posudu i preliti sa preljevom kojeg ste pripremili tako da ste zajedno pomiješali razmućena jaja, vrhnje za kuhanje, jogurt i mlijeko. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200ºC oko 30 do 40 minuta. Poslužiti uz sezonsku salatu.

Izvor: recepti-svijeta.com

Novo