Nakon ovoga više nikada nećete prosuti vodu u kojoj ste kuhali rižu
Ako još niste čuli za ovaj drevni lijek, sada je vrijeme da saznate koje sve zdravstvene i kozmetičke prednosti ima. Dakle, iskoristite vodu u kojoj ste kuhali rižu.
Više energije, zdravija kože i sjajna kosa, samo su neke od blagodati koje će vam pružiti ovaj stari kineski recept koji postaje sve popularniji u modernim zapadnim civilizacijama.
Zdravstvene prednosti:
- Daje energiju
- Uspješno spriječava gastroenteritis
- Izvrsna prevencija od raka
- Reguliše visoki krvni pritisak
- Reguliše tjelesnu temperaturu.
- Spriječava i liječi zatvor
Kozmetičke prednosti:
- Umivanje lica vodom u kojoj se kuhala riža, kožu čini mekšom
- Izvrsna zamjena za tonik
- Pomaže kod smanjenja pora na licu
- Operete li kožu ‘rižinom vodom’, kosa će dobiti sjaj i ostati zdrava.
Priprema:
Iako ste možda pročitali ili čuli kako je rižina voda ona u kojoj ste oprali rižu, to zapravo nije tačno. I ta vodu se može koristiti, ali nećete dobiti sve što možete iz nje, jer se prava rižina vodica priprema na ovaj način: iskuhavajte rižu u nešto više vode nego što biste to radili da samo kuhate rižu za jelo. Voda pripremljena na ovaj način je prava rižina vodica. Možete je piti toplu ili ostaviti da se ohladi i prati njome lice ili kosu.
(zenasamja.me)