BRAĆA BLIZANCI SU OŽENILI SESTRE BLIZANKINJE: A onda su dobili djecu, NIKO NE MOŽE VJEROVATI DA IM DJECA OVAKO IZGLEDAJU!

Praktična žena
BRAĆA BLIZANCI SU OŽENILI SESTRE BLIZANKINJE: A onda su dobili djecu, NIKO NE MOŽE VJEROVATI DA IM DJECA OVAKO IZGLEDAJU!
.

Priča počinje u Ohaju 1998. godine, u baru su sjedile dvije sestre blizankinje, jednojajčane, a onda su im prišla – dva brata blizanca, jednojajčana.

Vrlo brzo su dva para blizanaca počeli da izlaze i za kratko vrijeme su stali pred oltar – jedan brat sa jednom, drugi sa drugom sestrom, na isti dan, u istim odijelima i vjenčanicama. Fotografija sa njihovog vjenčanja dospjela je u medije, a priča kao iz filma obišla je svijet.

Dva para su se potom uselila u kuće u komšiluku, odvojene samo ogradom, a živeli su kao jedna neobična porodica. Onda su na svijet počela da dolaze i djeca.

Prvo su Dajen i Kreg postali roditelji i, vjerovali ili ne, dobili su blizance i to identične! Inače, prema statistici, identične blizance dobiju tri od 1.000 parova, a šansa da identični blizance i sami dobiju identične blizance je jedna u milion, što njihovu priču porodice Sander Netemajer čini još nevjerovatnijom!

Nedugo potom, i Mark i Darlin su postali roditelji dve blizankinje (ovaj put su dejca bila dvojajčane), a nekoliko godina kasnije su dobili i sina.

Fascinantna naučna činjenica u ovoj priča leži u činjenici da djeca, iako su od različitih roditelja, imaju takvu genetiku kao da su rođena braća i sestre, što je prouzrokovano činjenicom da im majke i očevi, kao identični blizanci, imaju istu selekciju gena. Evo kako izgledaju.

Očekivali biste, naravno, da zbog ovoga vidite dvije potpuno simetrične porodice, međutim, to je, naravno, nemoguće, pošto je fizički izgled kod čovjeka rezultat kombinacije različitih gena, a neki od njih u lancu nasljeđivanja mogu biti preskočeni (naslijeđeni od pradeda i brababa, na primjer).

Bez obzira na to, za ovu porodicu se vjerovatno može reći da je jedinstvena u svijetu, piše "Telegraf".

Novo