MNOGI NISU PRIMIJETILI OVAJ DETALJ NA KOMEMORACIJI ISIDORE BJELICE: Pored slike je stajalo OVO, nosi TUŽNU PORUKU

Aktuelno
MNOGI NISU PRIMIJETILI OVAJ DETALJ NA KOMEMORACIJI ISIDORE BJELICE: Pored slike je stajalo OVO, nosi TUŽNU PORUKU
.

U Centru Sava održana je književnici Isidori Bjelici, koja je u srijedu, 5. avgusta, izgubila borbu sa rakom.

Pored Isidorine fotografije koja se nalazi na sredini stoje i Luj Viton koferi koje je Bjelica voljela.

Često se u javnosti isticala da joj je baš taj francuski brend jedan od omiljenijih, a u svojoj knjizi posvećenoj baš Luj Vitonu napisala je sljedeće:

"Svako putovanje započinje pakovanjem kofera. Putovanja su osvajanje sreće. Imati idealnu tašnu za put znači hvatati svaki komadić sreće koji ti pripada i čuvati ga za sebe" - napisala je Isidora koja je za života najviše voljela da putuje.

"Što sam više putovala, moj kofer je postajao sve manji! Sve manje stvari mi je trebalo. To vam je kao i u običnom životu, koji je takođe put. Ima par stvari koje uvijek nosim: nekoliko šešira jer oni otvaraju sva vrata, Garjajev mašinu, masku za spavanje, poklon za stranca koga ću sresti na putu, minimalno garderobe i lijekova, malo bijele žalfije da pročistim prostor – ali ne potresam se ma šta zaboravim jer bi i to bilo fetišističko vezivanje" - kazala je spisateljica jednom prilikom.

Isidora je oduvek voljela putovanja, ali i Luj Viton koji bi bio nezamjenljiv u takvim prilikama. Pored kofera, na stolu se nalaze i njeni šeširi po kojima je bila prepoznatljiva u javnosti.

Novi.ba/Stil

 

Novo