BIO JE SA FLOYDOM U AUTU ZA VRIJEME KOBNOG HAPŠENJA, a sad progovorio: Isplivali ŠOKANTNI DETALJI, evo šta se dešavalo

Aktuelno
BIO JE SA FLOYDOM U AUTU ZA VRIJEME KOBNOG HAPŠENJA, a sad progovorio: Isplivali ŠOKANTNI DETALJI, evo šta se dešavalo
.

Maurice Lester Hall (42) bio je s Floydom u automobilu za vrijeme kobnog hapšenja. Otkriva kako je mislio da Floyda vode u ambulantu, a tek je na društvenim mrežama doznao za smrt prijatelja.


George Floyd nije se opirao hapšenju i slijedio je upute policijskih službenika prije svoje smrti, otkriva njegov prijatelj Maurice Lester Hall.


 
Kobni susret počeo je tako što je policija prišla dvojcu dok su sjedili u SUV vozilu. Floyd je bio na vozačkom sjedalu. Jedan službenik došao je do strane automobila gdje je bio Hall i pitao ga za ličnu kartu, a onda je Hall čuo buku sa suprotne strane gdje je drugi službenik pokušavao razbiti prozor na Floydovoj strani.

 Pristup policajaca je otpočetka bio kriv, došli su na način koji je zastrašio Floyda, a on je pokušavao smiriti situaciju na što skrušeniji način – priča Hall te otkriva kako je Floyd upitao službenike što oni žele, a jedan mu je poručio da stavi ruke na volan nakon čega su ga izveli.
George je stao na koljena i čudio se zašto upotrebljavaju takvu silu i zašto ga privode. Pa bio je tu, nije bježao, nije mu bilo jasno – rekao je Hall.
Potom su Floyda odveli na drugu stranu ulice, a iako nije čuo većinu toga što su policajci govorili, vidio je Floyda s lisicama na podu kako pokušava doći do zraka. Potom su Hallu rekli da može otići, a on je mislio da je njegov prijatelj odveden u medicinsku ambulantu.

Tek je sljedeći dan Hall otkrio kako je ovaj umro! I to na društvenim mrežama – priča Ashlee McFarlane, Hallova advokatica.
Vidjeti onaj video sljedeći dan… Užasno je – rekao je Hall.
Izvor: hayat.ba
 

Novo