SUPRUGA POLICAJCA MONSTRUMA ZGROŽENA, RAZVODI SE : Evo šta je poručila poslije ubistva Džordža Flojda

Aktuelno
SUPRUGA POLICAJCA MONSTRUMA ZGROŽENA, RAZVODI SE : Evo šta je poručila poslije ubistva Džordža Flojda
.

Amerika je na nogama zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda koga je ubio policajac Derek Čovin jer mu je, tokom privođenja u Mineapolisu, klečao na vratu skoro 9 minuta i tako ga ugušio.

Širom zemlje izbili su masovni protesti koji su se u mnogim gradovima pretvorili u nerede, a supruga glvnooptuženog policajca, Keli Čovin, podnijela je zahtjev za razvod.

Njen advokat je potvrdio da se za to odlučila poslije 10 godina braka.

Keli je izjavila saučešće porodici nastradalog Džordža Flojda, a onda zamolila za privatnost.

"Iako iz braka sa Čovinom nema djece, ona traži da njenoj djeci, starijim roditeljima i široj familiji, budde pružena sigurnost i privatnost tokom ovog perioda", naveo je advokat.

Podsjetimo, Derek Čovin optužen je za ubistvo trećeg stepena i ubistvo uz nehata.

Majk Frimen, tužilac Okruga Henepin, potvrdio je da je podignuta optužnica i nije isključio da protiv Čovina bude podignuto još optužnica. Ukoliko bude osuđen prijeti mu najmanje 25 godina robije.

"Optužen je za ubistvo i nalazi se u pritvoru. Imamo dokaze, video snimke očevidaca koji prikazuju užasne scene, snimke kamera koje su policajci nosili na uniformama, izjave svjedoka", rekao je Frimen.

Čovin je tokom karijere imao čak 18 prijava, a bio je umiješan u nekoliko problematičnih slučajeva u kojima su stradali osumnjičeni, uglavnom pripadnici manjina.

Novi.ba/Kurir

OVO JE BH. AMBASADOR KOJI IMA PLATU OD NEVJEROVATNIH 18.000KM MJESEČNO!

Na plate i druga primanja uposlenih u diplomatsko konzularnoj mreži BiH širom svijeta svakog mjeseca se iz državnog budžeta izdvaja blizu dva miliona KM. Najveću platu među ambasadorima, uključujući i prve ljude ambasada u kojima nemamo zvanično imenovanog ambasadora, ima prvi čovjek Ambasade BiH u Washingtonu Milenko Mišić, koji svakog mjeseca "inkasira" više od 11.000 KM.

 

Novo