KOLINDA NA RUBU SUZA, OVO SU NJENE PRVE RIJEČI NAKON PORAZA: A evo šta je poručila portivniku Milanoviću, SVI SE ZALEDILI OD ŠOKA

Region
KOLINDA NA RUBU SUZA, OVO SU NJENE PRVE RIJEČI NAKON PORAZA: A evo šta je poručila portivniku Milanoviću, SVI SE ZALEDILI OD ŠOKA
.

Novi predsjednik Republike Hrvatske postao je Zoran Milanović

Kolinda Grabar-Kitarović izgubila je predsjedničke izbore, pokazalo su rezultati nakon obrađenih više od 99 posto biračkih mjesta.

Predsjednica u odlasku stigla je na binu nešto iza 21.50 sati.

“Hvala vam lijepa, drage Hrvatice i Hrvati i svi hrvatski državljani u domovini i svijetu”, kazala je Grabar Kitarović te zahvalila svima koji su izašli na birališta i “pokazali da im je stalo”.

Pitali su me što ću prvo napraviti nakon izbora, prvo ću zahvaliti svojoj obitelji, suprugu, mami, tati. “Volim vas”, kazala je. Zahvalila je vodstvu HDZ-a na čelu s Andrejem Plenkovićem i svim članovima i članicama. “Ostanimo ujedinjeni i okupljeni za našu Hrvatsku”, kazala je.

‘Pružam ruku Milanoviću’

“Poruka koju moramo izvući je da moramo biti više među ljudima i čuti naš glas. Zoran Milanović novi je predsjednik. Pružam ruku Zoranu Milanoviću da prijenos vlasti može biti civiliziran da ga uputim u što sam radila i da se nađemo i prije nego što bude službeni prijenos vlasti. Hrvatskoj treba stabilnost”. Na spomen Milanovića HDZ-ovci su počeli zviždati, ali ih je Grabar Kitarović prekinula. Milanoviću je čestitala i poželjela mu svaki uspjeh.

“Ne namjeravam vraćati niskim udarcima, ali ova je Hrvatska krvlju branjena i stvorena i neka tako i ostane”, kazala je predsjednica. “Ne vjerujte lažnim prorocima i nemojte se ideološki dijeliti, kazala je predsjednica u odlasku.

Kazala je kako se nada da ćemo početi stvarati modernu i uključivu Hrvatsku bez vrijeđanja i laži.

Novo