OBJAVLJENI ŠOKANTNI PODACI: Ova biljka UNIŠTAVA ĆELIJE RAKA BRŽE OD BILO KOJEG LIJEKA! Farmaceuti zataškavali ovo godinama
Nedavno je grupa kanadskih naučnika i onkologa otkrila specifičnu biljku koja je sposobna da ubije ćelije raka na veoma zdrav način i bez ikakvih loših neželjenih efekata.
Univerzitet Windsor takođe je eksperimentisao na ovoj biljci i dokazao da maslačak zaista pomaže protiv raka i započet je jedan veoma veliki projekat kako bi se provjerili i dokazali efekti čaja maslačka protiv raka.
Prednosti ovog korijena su prvo otkrili Pamela Ovadje i prema njenoj ocjeni:
“Jedan onkolog koji je radio sa nama, rekao nam je nevjerovatno poboljšanje pacijentovog stanja nakon svakodnevnog pijenja čaja od korijena maslačka. Odmah smo počeli da istražujemo ovaj čaj i vidimo kako drugi pacijenti reaguju na to, međutim bili smo prilično skeptični. Mislili smo da maslačak raste svuda, i ako uopšte ima nešto sjajno u njemu, ljudi bi to odavno davno pronašli “, pamti ona.
“Otkada smo započeli ovaj projekat, uspjeli smo da izvadimo ekstrakt izvornog korijena i upotrebimo ga za mnoge vrste ljudskog raka u laboratoriji. U laboratoriji smo posmatrali njegovu efikasnost u odnosu na ćelije leukemije, karcinoma debelog crijeva i raka pankreasa i hronične mielomonocitne leukemije. Otkrili smo da korijen maslačka ima izuzetno snažan efekat na njih bez štetnih zdravih ćelija. Štaviše, studije su potvrdile efikasnost kod transplantiranih humanih ćelija raka kod miševa “, kaže Ovadje.
Ekstrakt korijena je korišćen i testiran kod mnogih ljudi i sa mnogim vrstama karcinoma. Ovaj korijen takođe ima dobar efekat kod ćelija leukemije, raka debelog creva, raka pankreasa i drugih. Efekti korena maslačka su veoma jaki i sve to bez štete na zdravim ćelijama.
Kako radi?
Ekstrakt korijena indukuje stanje apoptoze u ćelijama karcinoma što u osnovi znači da ćelije raka izvršavaju samoubistvo bez ikakvog oštećenja zdravih ćelija.
Iako je istraživanje još uvijek u početnim fazama, pokazalo je puno potencijala i možda je osnova za budući tretman.
U vrijeme avgusta uputite se do grada, na područja daleko od prometnica i uživajte u branju. Cijelu biljku najlakše je ubrati tako da pod korijen zavučete nož i izvučete biljku s korijenom.
Odlična je kombinacija uz kuhana jaja i krompir, a po vitaminskom bogatstvu nadmašuje špinat. Osim što ima diuretska svojstva, potiče stvaranje žuči, čisti jetru, i smanjuje holesterol te se preporučuje kao dodatak prehrani trudnicama. Maslačak sadrži više karotena od mrkve. Stabljike maslačka pospješuju rastvaranje žuči, te pročišćavaju krv i želudac.
Narodna ih medicina preporučuje protiv dijabetesa. Iako neki vjeruju da je “mlijeko” maslačka otrovno, to nije tačno. Vrlo je ljekovito. Od cvjetova ove biljke dobiva se sirup. Taj sirup čisti i jača krv i probavu.
Priprema: Uberite oko 400 žutih cvjetova maslačka. Prelijte ih s 3 litre vode i ubacite na kriške narezana 4 limuna i 4 narandže. Ostavite 24 sata. Nakon toga kroz gazu procijedite i prebacite tekućinu u lonac. Dodajte 2 kilograma šećera i, uz miješanje, kuhajte sat i pol. Trebali biste dobiti sirup. Zatim smanjite vatru i dobiveni sirup prelijte u tople staklenke. Zatvorite.
Sirup je odličan je za uklanjanje simptoma prehlade, kašlja, bronhitisa… Uzimajte ga na žličicu.
Čaj od cvjetova
Možete pripremiti i čaj. Uberite cvjetove i osušite. Od osušenih cvjetova napravite čaj i pijte ga svježe pripremljenog. Možete u njega dodati i med, čime ćete dodatno obogatiti ljekovitost čaja.
Korijen maslačka
Ako želimo čuvati korijen , potrebno ga je osušiti. Prije sušenja, korijenje treba oguliti i izrezati na manje komadiće. Nakon toga se korijen maslačka suši. Korijen maslačka raširite na podlozi. Korijen će se osušiti u razdoblju od 3 do 14 dana. Suhi korijen maslačka zadržava ljekovita svojstva ovako osušen i do godinu dana. Korijen maslačka čisti jetru, žuč, bubrege i limfu te potiče bubrege.
Ovaj korijen koristi se i za liječenje mnogih bolesti, čisti kožu od akni, edema i slično, liječi artritis, reumu.
Korijen maslačka je izrazito dobar za ženska oboljenja.
Recept je sljedeći: pomiješajte 30 grama suhog korijena maslačka sa 60 grama svježeg te smjesu prelijte sa 2,5 decilitara vode u što dodate malo soli. Pustite tekućinu da provri, prekrijte i kuhajte 20 minuta. Nakon kuhanja, procijedite, te pijte po tri šalice “čaja” dnevno.
Čaj od korijena maslačka: Korijen osušite, zatim narežite i sameljite. Na dan pijte pola žličice uz čašu vode.
Ima bar 10 razloga zbog kojih ovog proljeća treba da koristite MASLAČAK
Maslačak je dugo bio nepravedno zapostavljen, kako na trpezi tako i u alternativnoj medicini. A treba ga se sjetiti svakog proljeća jer ima zaista nevjerovatna svojstva.
Možemo da ga pronađemo svuda - na livadama, travnjacima, pašnjacima, brežuljcima, baštama… Cvjeta u proljeće, a mnogi ga najviše vole baš u rano proljeće, jer kako sazrijeva, sve više poprima gorak ukus.
Cvijet maslačka je jestiv i sirov i kuhan, ali većina najradije jede samo žute cvjetove, jer je sama glava za mnoge previše gorka. Listove jedemo kao i spanać - sirove u salati, sendvičima, a mogu da idu i u supu ili čaj - ili čak i kafu.
Maslačak od ljekovitih materija sadrži gorke materije, mnogo kalijuma, smole, eterično ulje, 40% inulina (u korenu). Listovi sadrže 16 – 18 % vitamina C, gvožđa oko 3%.
Ljekovita svojstva maslačka
Maslačak pomaže kod raznih oboljenja, popravlja krvnu sliku, čisti organizam, protiv gihta, ekcema, ublažava reumu, leči jetru, pomaže lučenje žuči. Pomaže za slabe stomake, ediuretik je - sadrži dosta kalijuma, kombinuje se za plućne bolesti. Koristi se i za jelo, kao salata, turšija, čorba, varivo, zamena za kafu, za spremanje travarice, lekovit med, koristi se kao tinktura, sušen, cedi se medicinski sok.
Veoma blagotvorno djeluje na stomačne probleme, a odličan je za žuč i jetru. Pošto je dobar diuretik, pomaže da bolje radi žučna bešika, da se bolje steže i luči više žuči u crijevo, poboljšavajući njihov rad. Pogodan za ljude sa pjeskom i kamenom u mokraćnim kanalima.