BACITE TABLETE! Samo jedna kašika dnevno OVOG LIJEKA I više nikada nećete osjetiti bolove u zglobovima

Zdrav život
BACITE TABLETE! Samo jedna kašika dnevno OVOG LIJEKA I više nikada nećete osjetiti bolove u zglobovima
.

Bolovi u koljenu su teški za podnositi, a često ni tablete protiv bolova ne rješavaju problem.

Srećom, postoji prirodni recept koji odmah djeluje.

Potrebni sastojci su:

  • 40 g sjemenki bundeve
  • 200 g meda
  • 3 kašike grožđica
  • 8 kašika lanenog sjemenja   

Priprema se vrši na slijedeći način:

Pomiješajte sastojke u blenderu i konzmirajte po kašiku dva puta dnevno. Drugo rješenje jeste kombinacija meda i cimeta. Možete masirati smjesom, ali i konzumirati po kašiku, dvije dnevno.

PROČITAJTE JOŠ:

PRIRODNI LIJEK protiv bolnih zglobova, koljena, laktova, ramena: POMAŽE VEĆ POSLIJE PRVOG NANOŠENJA!

Svima nama su poznati bolni osjećaji u zglobovima. Obično bol osjećamo u koljenima, ramenima, laktovima. Osjećamo se slomljeno.

Ovaj recept, tvrde oni koji su ga probali,  je zaista djelotvoran i pomaže već poslije prvog nanošenja.

 

Potrebni sastojci:

Med, senf (najbolje je ljuti), so i soda. Od svega po 1 supena kašika.

Sve temeljno promiješajte do homogene smjese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. To će biti vaša spasonosna mast.

Bolno mjesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku kesu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata. Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutru isprati.

Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekat ćete osjetiti već poslije prve procedure. Poslije ponavljajte po potrebi. Masti će biti dovoljno za nekoliko dana. Čuvajte je u frižideru.

 

SPAS: Ovaj lijek za samo 4 SATA liječi i onu najgoru GRLOBOLJU!

Postoje lijekovi koji se prenose s generacije na generaciju, a koji su djelotvorni.

Ako ste među onima koji se bore s dosadnom upalom grla i krajnika ili angine, postoji lijek koji liječi sve to u samo 4 sata.

Recept:

–  80 grama komorač sjemena pomješati sa 200 ml vode i kuhajte 15 minuta.

– Dobit ćete jednu gustu masu, koja  dosta sliči kafi.

– Procijediti i dodati 50 ml vode i kuhati dok ne prokuha

– Maknite s vatre i dodajte jednu kašiku rakije.

 

Uzmite jednu kaškicu  svakih 30 minuta. Nakon samo dva sata, bol će se povući, a nakon 4 i nestati.

U teškim slučajevima prehlade, možete popiti ovaj lijek, te se kombinovati sa drugim ljekovima.

Veoma se proporučuje onima koji imaju stabnim problema sa grloboljom!

 

OBOLJELA OD RAKA GRLIĆA MATERICE: Ove simptome sam prve osjetila!

 

Djevojci (24) otkriven je rak grlića materice, a ona je svoju priču odlučila da podijeli sa drugima kako bi ohrabrila sve žene da idu na pregled.

Heather Keating iz Irske, je otišla na ginekološki pregled nakon što je svom doktoru prijavila da ima krvarenje između ciklusa kao i nakon seksualnog odnosa.

Međutim ginekolog joj je rekao kako to nije ništa strašno, te da se treba vratiti, godinu dana, tj. kada napuni 25 godina!

“Zato što sam imala 24 godine nisam imala pravo na besplatne briseve i ostale nalaze. Sve dok nisam postala anemična od tolikog krvarenja nisu me detaljno ispitali. Na kraju su rezultati pokazali da imam rak grlića maternice,” navela je Heder.

“Nikad, čak i u najgorim noćnim morama ne bih pretpostavila da imam rak. Pozvali su me u sobu u kojoj su bile papirne maramice na stolu. Tada sam znala sam da vijesti nisu dobre,” ispričala je Heather momenat kad je čula užasnu vijest o svom zdravstvenom stanju.

“Rečeno mi je da imam rak grlića maternice. Morala sam da idem na dalje analize koje bi provjerile da li se rak proširio.”

 

SIMPTOMI RAKA GRLIĆA MATERICE:

Simptomi raka grlića maternice nisu očigledni, zbog toga je bitno redovno ići na preglede!

Tek kada bolest uznapreduje može se desiti da dođe do krvarenja i to nakon odnosa i između ciklusa.

Ova djevojka je imala sreće da se rak nije proširio dalje od grlića maternice, te je u potpunosti hirurški odstranjen.

 

BOLEST OD KOJE PATE MILIONI LJUDI, a da toga uopšte nisu svjesni

Sindrom propusnosti crijeva (eng. leaky gut) je zdravstveni problem koji mnogi nazivaju i bolest modernog doba.

Riječ je o poremećaju koji se javlja kao posljedica oštećenja crijevne stijenke.

Dolazi do stvaranja "rupa" kroz koje crijeva propuštaju u krvotok one tvari koje ni u kom slučaju ne bi trebale dospjeti u krvotok, poput neprobavljenih čestica hrane, toksičnih otpadnih proizvoda, virusa, bakterija, gljivica.

Kolajući krvotokom ove tvari mogu prouzročiti veliku štetu cijelom organizmu te dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Vjeruje se da u svijetu vlada prava leaky gut epidemija.

Milijuni ljudi pate od ovog sindroma, a da uopće nisu svjesni njegove prisutnosti, jer simptome najčešće pripisuju nekim drugim tegobama.


Simptomi koji upućuju na leaky gut sindrom

Prema riječima dr. Lea Gallanda, ravnatelja američke zaklade FAIM koja se bavi istraživanjem prirodnih metoda liječenja, sljedeće tegobe i bolesti mogu biti znak povećane propusnosti crijeva:

- hronični proljev, zatvor ili nadutost
- osjetljivost na hranu ili na određene sastojke iz hrane
- oslabljen imunološki sistem
- niska razina energije
- hronični umor
- usporeni metabolizam
- nagli porast tjelesne težine (debljanje)
 - glavobolja, groznica, gubitak pamćenja
- bolovi i grčevi u trbuhu
- osip kože i problemi poput svrbeža, crvenila, akni ili ekcema
- žudnja za šećerom ili ugljikohidratima
- artritis ili bol u zglobovima
- depresija, anksioznost, ADD, ADHD
- alergije
- autoimune bolesti kao što su reumatoidni artritis, lupus, celijakija ili Crohnova bolest

Navedene tegobe i bolesti mogu biti pokazatelj prisutnosti leaky gut sindroma.

Međutim, zanimljivo je da iste bolesti mogu biti i posljedica tog simptoma.

Uzroci nastanka sindroma propusnosti crijeva

Glavnim uzročnicima poremećaja propusnosti crijeva smatraju se nezdrava prehrana te prekomjerno korištenje lijekova, osobito antibiotika.

Moderna, brza i nezdrava prehrana bogata šećerom i rafiniranim ugljikohidratima (kruh, tjestenine, biskviti, kolači, žitne prerađevine) pospješuje razmnožavanje patogenih mikroorganizama koji negativno utječu na zdravlje i funkciju crijeva.

Korištenje antibiotika uništava korisne bakterije u crijevima što pogoduje razmnožavanju loših bakterija, virusa i gljivica koje prodiru do crijevnog zida, oštećuju ga i čine propusnim.

Ostali uzročnici sindroma propusnosti crijeva su stres, pretjerano izlaganje toksinima, fizički napor, alkohol, kemoterapija, radioterapija.

Nedostatak minerala cinka također se povezuje s povećanom propusnošću crijeva.

Naime, ovaj mineral je od ključne važnosti za zdravlje crijevnih stijenki i njegov nedostatak dovodi do slabljenja stijenki, odnosno do njihove propusnosti.

Leaky gut sindrom može se pojaviti i kao posljedica neke druge bolesti, ili medicinskog tretmana, objašnjava dr. Galland.

Prema njemu, upala uzrokovana intolerancijom na gluten može dovesti do poremećaja propusnosti crijeva.

Dr. Galland također smatra da lijekovi koji se koriste za ublažavanje boli i upale kod reumatoidnog artritisa mogu oštetiti stijenke crijeva te u razdoblju od samo dva tjedna dovesti do sindroma propusnosti crijeva.


Prevencija i liječenje

Dobra vijest je ta da se sindrom propusnosti crijeva može i prevenirati i uspješno izliječiti.

Osnovni koraci za njegovu prevenciju su zdrava prehrana i zdravi način života.

Već prisutni leaky gut uspješno se liječi povećanom konzumacijom probiotika, unosom kvalitetnih suplemenata, izbjegavanjem lijekova, osobito antibiotika i NSAID (protuupalnih lijekovi bez steroida) kao i svih toksičnih tvari iz okoliša.


1. Prehrambene navike


Osobama kojima je dijagnosticiran sindrom propusnosti crijeva preporučuju se sljedeće namirnice.
 

Fermentirano povrće nastalo prirodnim vrenjem sadrži puno dobrih bakterija koje su važne za crijevnu mikrofloru i zdravu probavu kao i za dobro zdravlje cijelog organizma.

Ono slovi kao jedno od najboljih sredstava za brzo i učinkovito obnavljanje crijevne flore.

Idealne vrste povrća za kiseljenje su: cikla, kupus, repa, paprika, krastavci, karfiol, korijen celera, zelene rajčice, tikvice, mrkva, luk.

Kokosovi proizvodi su posebno dobri za zdravlje crijeva.

Srednjelančane masne kiseline iz kokosovog ulja lakše je probaviti od ostalih masnoća, što je od velikog značaja kod sindroma propusnosti crijeva.

Također, kokosov kefir sadrži probiotike koji poboljšavaju rad probavnog sustava.

Proklijale sjemenke su bogati izvor vlakana koja mogu pomoći u razmnožavanju korisnih bakterija.
 

Konzumiranje protuupalne hrane, odnosno hrane koja sadrži omega-3 masti od velike je koristi kod oboljelih od leaky gut sindroma.
 

Jedna od izuzetno važnih namirnica za liječenje problema propusnosti crijeva je heljda, otkriva Dr. Michael Gaeta, stručnjak alternativne medicine, akupunkture i nutricionizma.

Heljda je bogata vitaminom P koji pospješuje stvaranje kolagena i povećava otpornost crijeva.


Koje namirnice izbjegavati?

Namirnice koje pogoduju pojavi sindroma propusnosti crijeva i koje je nužno isključiti iz jelovnika su:

- šećer
- škrob
- rafinirane žitarice
- meso
- industrijski mliječni proizvodi
- GMO hrana
- nikotin
- kofein
- alkohol

2. Suplementi

Povećan unos probiotika pomoći će obnoviti crijeva i uravnotežiti crijevnu mikrofloru.

Dobri izvori probiotika su proizvodi poput domaćeg kefira, misa, tempeha, kiselog kupusa, domaćeg termički neobrađenog sira ili jogurta.

Osim putem hrane probiotike možete unijeti i u obliku dodataka. Dodatke probiotika možete pronaći u obliku praha ili tekućine.
 

L-glutamin je aminokiselina koja smanjuje propusnost crijeva.

Glutaminski prah je esencijalni dodatak sa snažnim protuupalnim svojstvima i od velike je koristi za obnovu crijevne stijenke.
 

Deglicirizirani (DGL) korijen sladića pomaže uravnotežiti razinu kortizola i poboljšati proizvodnju kiseline u želucu.

DGL podržava prirodne procese tijela zadužene za održavanje sluznice crijeva.

Ovaj suplement je osobito koristan ako je propusnost crijeva uzrokovana emocionalnim stresom.
 

Probavni enzimi (jedna ili dvije kapsule na početku svakog obroka) osiguravaju da se hrana u potpunosti probavi. Oni smanjuju vjerojatnost da će djelomično probavljene čestice hrane naštetiti vašem crijevnom zidu.


Posljedice ne-liječenja sindroma propusnosti crijeva

Stručnjaci koji već dulji niz godina proučavaju ovaj poremećaj tvrde da on nije nimalo bezazlen.

Prema njima leaky gut može biti okidač za mnoge druge tegobe, od onih “lakših” poput izraženih podočnjaka, nadutosti, plinova, umora pa sve do “težih” i ozbiljnijih bolesti.

Sindrom propusnog crijeva može izazvati:

- alergije
- intoleranciju na hranu
- kandidijazu
- hronične kožne bolesti
- akne
- psorijazu
- autizam
- hiperaktivni poremećaj kod djece (ADHD)
- depresiju
. anksioznost

Prema časopisu Journal of Diabetes, postoji snažan dokaz koji ukazuje da je sindrom propusnosti crijeva jedan od glavnih uzročnika autoimunih bolesti – uključujući dijabetes tipa 1, reumatoidni artritis, celijakiju, Chronovu bolest, Hashimotov tireoiditis, sistemski lupus eritematodes, ankilozantni spondilitis.

Usto, ovaj crijevni poremećaj nepovoljno utječe na apsorpciju najvažnijih minerala i hranjivih tvari, uključujući cink, željezo i vitamin B12, što za posljedicu može imati brojne zdravstvene tegobe. 

 

(alternativa za vas)

 

UPOZORENJE! Ako vas ovako boli GLAVA odmah idite kod ljekara i spriječite opasne bolesti

Bolovi u glavi ponekad mogu da budu dobri za vas, jer upravo oni govore šta to nije u redu sa vašim zdravljem. Zahvaljujući njima imaćete dovoljno vremena da odreagujete i spriječite opasne bolesti.

Glavobolja je najčešći bol koji se javlja u toku prosječnog ljudskog života. Ona uvijek nešto znači i zato nije dovoljno da popijete tabletu protiv bolova, već treba da se pozabavite vašim cjelokupnim zdravljem. To ćete moći tek kada naučite da razlikujete bolove u glavi. Svako od vas je bar jednom doživio glavobolju. Ali, ono što je važno jeste da morate da obratite pažnju o kakvoj vrsti glavobolje je riječ. Određene glavobolje mogu da ukažu da nešto ozbiljno nije u redu sa vašim zdravljem.

“Tupa” glavobolja

To je najčešći tip glavobolje i uglavnom nije ništa ozbiljno. Ukoliko ne uzrokuje jake bolove, možete da popijete tabletu i da nastavite sa obavezama.

Migrene

Migrene uglavnom uzrokuju umjerenu do tešku bol. Traju relativno dugo, odnosno od četiri sata do čak tri dana. Srećom, većinu ljudi ne pogađaju često. Tačan razlog zašto se javljaju migrene još nije precizno utvrđen, a nagađa se da je povezan s genetikom.

Bol u oku

Riječ je o najtežoj i najređoj vrsti glavobolje. Bol je tako intenzivan da ljudi obično ne mogu mirno da sede. a tegoba se obično javlja iza oka ili u očima. Osoba koju ovako boli glava najčešće ima osjećaj kao da je taj dio peče, a da u glavi sve “tutnji”.

Sinusna glavobolja

Sinusna glavobolja je rezultat upale sinusa, najčešće jer ste bolesni ili alergični. Bol se javlja u nosu, na čelu i obrazima.

Hormonska glavobolja

Ove glavobolje su česte i specifične za žene, jer se javljaju u periodima hormonalnih promjene, poput menstruacija, menopauza, i trudnoće. Kontraceptivne pilule, takođe, mogu da budu uzrok ove glavobolje.

U sljedećim slučajevime treba obavezno da potražite savjet ljekara:

- kada vas glavobolja budi iz sna; kada je bol iznenadan i najjači u početku;

- kada glavobolja uzrokuje druge probleme, poput utrnulosti ili probleme sa vidom; kada vas glava boli drugačije, nego što se inače javlja glavobolja.

 

KAKVA ŠOKANTNA INFORMACIJA! Rak nikad nije prva bolest, prije njega se javlja OVA, koju možete izliječiti!


Kineska medicina pokazuje da se prije pojave raka debelog crijeva u našem organizmu, javlja kamen na žuči, predskazujući da nas čeka kobna bolest. Stoga, ako ne želite da dobijete rak, na vrijeme izbacite kamen iz žuči.


 – Rak nikad nije prva bolest koja se javlja – kaže kineski lekar dr Lai Čiu Nan, navodeći da, obično, ima mnogo drugih problema koji dovode do raka. Prema njegovom istraživanju, obično ljudi koji oboljevaju od raka, imali su već kamenje u žuči.

Jedan od simptoma kamenja u žuči jeste osjećaj jake sitosti nakon obroka. Imate osjećaj kao da ne možete da svarite hranu. Ukoliko stvari postanu ozbiljnije, javlja se i bol u jetri. Ako mislite da imate kamen u žuči, najbolje bi bilo da primijenite ovu drevnu kinesku metodu.


Smatra se da je ova kineska metoda takođe dobra i za jačanje jetre, pošto su jetra i žučni mjehur usko povezani.


Kako izbaciti kamen iz žuči kroz stolicu:

 

1. Prvih pet dana unosite četiri čaše soka od jabuke svakog dana ili pojedite bar 4-5 jabuka. Sok od jabuke omekšava kamen žuči. Tokom tih 5 dana možete normalno da jedete.

2. Šestog dana nemojte večerati. Tog dana u 18h uzmite kašičicu epsom soli (magnezijum sulfata) sa čašom tople vode. Zatim, to isto učinite i u 20h. Magnezijum sulfat otvara žučni mehur. U 22h popijte 5-6 kašika maslinovog ili susamovog ulja, sa isto toliko sveže iscijeđenog soka od limuna. Dobro pomiješajte i popijte. Ulje će podmazati kamenje i olakšati njihov prolazak.

Sljedećeg jutra, u vašoj stolici bi trebalo da se nađe zeleno kamenje, koje obično pluta.

Čak i ako nemate simptome kamenja u žuči, ne bi bilo loše da probate ovu prirodnu terapiju jer čišćenje žučne kese ne može da škodi.

Novo