Onima koji su se JASNO I GLASNO PROTIVILI "povorci ponosa" ukinute objave sa fb: A evo šta su poručili političari

Šokantno!
Onima koji su se JASNO I GLASNO PROTIVILI "povorci ponosa" ukinute objave sa fb: A evo šta su poručili političari
.


Povodom održavanja najavljene prve Bosanskohercegovačke parade ponosa koja je najavljena 8. septembra u Sarajevu javnost je burno reagirala. Portali i društvene mreže preplavljeni su govorom mržnje, prijetećim porukama i pozivima na nasilje. S druge strane, političari i javne ličnosti gotovo se ne oglašavaju.

Prva bh. povorka ponosa u Sarajevu 8. septembra

Među prvima se oglasila zastupnica Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević, koja je na svom Facebook profilu napisala kako je grupi aktivista i aktivistkinja koji organiziraju povorku cilj da upropaste državu i njen narod, te da se oni trebaju izolovati i skloniti što dalje od "naše djece i društva". Poslije je taj status obrisala sa Facebooka.

Dalje, kada su u pitanju političari ,jasan stav iznio je Konaković , koji naglašava kako lično ne podržava povorku jer je odgojen tradicionalno, u duhu vjere, te kako nije za to da se šetnjom pokazuje seksualna orijentacija, ali je dodao kako nije za nasilje niti pozive na linč.


Među onima koji ne podržavaju Povorku ponosa je i poznati sarajevski imam Muhamed Velić koji je na Facebook profilu, na kojem ga inače prati oko 70 hiljada ljudi, ponovio svoj tekst iz 2012. godine, koji fb ukinuo.

U tom tekstu se navodi kako se homoseksualci ponašaju kao virusi ili bakterije u inkubaciji. Velić na kraju teksta postavlja i pitanje: "Ne znam samo gdje su bili u ratu, zašto nisu došli na koji dan da se paradiraju između Marijin Dvora i Pofalića?!"
Izvor: radiosarajevo.ba

Foto: zagrebpride.net
 

Novo