Dodik u Beogradu: "Srbija i Srpska su jedno"

Vijesti
Dodik u Beogradu: "Srbija i Srpska su jedno"
.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras, otvarajući manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji", da bi, kada bi išao do kraja, mogao da govori o tome da Republika Srpska i Srbija jesu jedno i da će biti jedno i da ih ništa ne može zaustaviti.

"Kada bih išao do kraja mogao bih da govorim o tome da jesmo jedno i da ćemo biti jedno i da nas ništa ne može zaustaviti, ni teški politički okršaji koje vodimo u Republici Srpskoj u gotovo neprijateljskom okruženju već dvadesetak godina boreći se za svoj politički status, autonomiju koju smo osvojili", istakao je Dodik. 

On je u pozdravnom govoru obraćajući se prisutnima u Narodnom pozorištu u Beogradu naglasio da su dio jednog naroda, jedne kulture, jedne vjere. 

"Dio smo jedne bliskosti po kojoj izgleda da se mnogo i poznajemo, a nikad nije dovoljno da se dovoljno upoznamo i saznamo više o nama i to je smisao ovih dana našeg dolaska iz Republike Srpske, ako se to tako, uopšte može nazvati, ovde u Srbiju i mogli bismo zamoliti organizatore, ako je moguće za inicijativu koju bi svi podržali da umjesto `Dani Srpske u Srbiji budu `Dani Srpske i Srbije jer je to jedinstvo koje moramo da njegujemo", naveo je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je zamolio za podršku za njegovu inicijativu da se ova manifestacije ubuduće umjesto "Dani Srpske u Srbiji" zove "Dani Srpske i Srbije", jer to jedinstvo mora da se njeguje.

"Dio smo jednog naroda, jedne kulture, vjere, bliskosti po kojoj izgleda da se mnogi poznajemo, ali nikada nije dovoljno da se da se dodatno upoznamo i saznamo više o nama i to je smisao ovih dana i našeg dolaska iz Srpske u Srbiju", rekao je Dodik. 

 

Novo