RECEPT ZA NAPITAK STAR 800 GODINA, LIJEČI SRČANE TEGOBE BOLJE OD BILO ČEGA: Da vam srce radi kao sat!Evo kako ga konzumirati
Peršun ima brojne blagodati za organizam i ljekari narodne medicine ga preporučuju i kao lijek protiv raznih oboljenja.
Od ovog začina koji se svakodnevno koristi u kuhinji možete napraviti magični napitak za srce po receptu opatice Hildergard fon Bingden, koja je živjela prije 800 godina.
Ovaj recept prenijela je čuvena travarka Marija Trebem, autorka knjige "Zdravlje iz božije apoteke", a opatica je savjetovala da svako domaćinstvo treba da ga ima.
Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori i objavljivali u svojim pisanim djelima, piše 'Stvarukusa.com'.
Ovaj prirodan lijek se pokazao uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, uslijed stresa. Efikasan je i kod angine pektoris.
Sastojci:
- 10 svježih stabljika peršuna bez korijena
- litar domaćeg crnog ili bijelog vina
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 300 grama prirodnog meda
Priprema:
10 svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litar čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta.
Kuhajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da pijeni).
Dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuha još 4 minuta.
Vruće vino procijedite i toplo stavite u boce, koje ste prethodno isprali jakim alnkoholom.
Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.
Uzmite svaki dan po supenu kašiku do prestanka tegoba.
Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.