JEDNA STVAR JE PRESUDNA: Evo kad ženama grudi prestaju rasti!

Aktuelno
JEDNA STVAR JE PRESUDNA: Evo kad ženama grudi prestaju rasti!
.

Kolike će vam biti grudi zavisi od više faktora, poput genetike, težine, godina i trudnoće, a promene u veličini i obliku grudi događaju se tokom celoga života, ali u određenoj dobi grudi prestanu da rastu.

Naime, većini žena grudi se potpuno razviju 3 do 4 godine nakon prve menstruacije, a proces rasta grudi završi u prilično ranoj životnoj dobi.

Kada je veličina ženskih grudi u pitanju, genetika ima presudnu ulogu. Geni utiču na količinu hormona koji potom utiču na tkivo u grudima određujući gustinu.

Ako želite bujniji dekolte, obratite pažnju na sljedeće stvari:

1. Šta treba jesti?

Jedite soju, jer estrogen koji se nalazi u njoj može povećati grudi. On je glavni sastojak preparata koji obećavaju povećanje grudnog koša. 

2. Vježbajte!

Pokušajte sa vježbom stiskanje dlanom o dlan, koju možete izvoditi i u školi, a dobar učinak imaju i sklekovi koji će ojačati mišiće.

Ovo je pet namirnica čijim ćete redovnim unosom povećati svoje poprsje:

DIVLJI JAM

Divlji jam je u srodstvu sa batatom, odnosno slatkim krompirom, pa ih ljudi često mešaju. Jam je, suštinski, narandžasta sorta batata, i pun je fitoestrogena, hemikalija koje imaju vrlo sličnu strukturu ženskim polnim hormonima – estrogenima, i na sličan način i deluju na telo i grudi. Od ove biljke proizvode se i kapsule.

PISKAVICA

Ako planirate da od svih predloženih namirnica konzumirate samo jednu, svakako se odlučite za piskavicu. Sve što treba da uradite jeste da je ostavite u vodi preko noći, a onda ujutro masirajte grudi vodom u kojoj je stajala piskavica.

MORAČ

Ova biljka sadrži fitoprogesteron koji pomaže tijelu da poveća proizvodnju progesterona. Pored toga, morač pomaže tijelu da proizvodi više prolaktina, koji stimuliše proizvodnju veće količine mlijeka, ali i rasta tkiva u grudima. Sjajna zamjena za morač je sladić.

LAN

Fitoestrogeni u lanu zovu se lignani, a upravo je lan biljka koja je najbogatija ovom biljnom hemikalijom. Ne samo da lan pomaže vašim grudima da porastu, već ih i štiti od ćelija kancera.

 

 

Novo