OVO VRAĆA VJERU U LJUDE Srbin Milan pomogao izgradnju džamije, komšije muslimani ga dostojno sahranili

Bosna i Hercegovina
OVO VRAĆA VJERU U LJUDE Srbin Milan pomogao izgradnju džamije, komšije muslimani ga dostojno sahranili
.

Džemat Raštelica i mještani iz općine Hadžići, pripremili su i obavili sahranu njihovog susjeda Milana. Milan je preminuo, ali nije imao obitelj i nikoga da ga sahrani.

Na čelu s Muamerom ef. Mrkonjom i predsjednikom Mjesne zajednice Hazretom Subašićem preuzeli su na sebe organiziranje i realiziranje sahrane Milana Lalušića.

Mještani kažu da je Milan bio rado viđeno lice u Raštelici. Bio je dobar susjed, dobar prijatelj i svojim prilozima je sudjelovao u izgradnji džamije. Oni su osjetili potrebu da mu na ovaj način odaju počat.

“Na ispraćaju je bio prisutan veliki broj džematlija, koji su iskopali grob, obezbijedili prevoz preminulog, te odali sve počasti koje naš komšija, dobri čovjek i zaslužuje”, kazao je za list Preporod 2015. godine mjesni imam Muamer efendija.

Iako Milan nije imao bliže rodbine, svojim ponašanjem zadužio je mještane Raštelice i iza sebe je ostavio veliku porodicu. Muamer efendija je ugostio pravoslavne sveštenike nakon sahrane, a oni su iskazali pohvale i zahvalnost za ovaj prijateljski čin.

Novo