HLJEB BEZ BRAŠNA: Ovo je nešto NAJUKUSNIJE što ćete probati!
Danas svi strahuju od glutena, od debljine, dijabetesa i ostalih pošasti ovog vijeka. Ostavite sve strahove iza sebe i napravite hljeb koji ne goji, a tako je ukusan. Brašno vam neće biti potrebno.
Danas svi strahuju od glutena, od debljine, dijabetesa i ostalih pošasti ovog vijeka. Ostavite sve strahove iza sebe i napravite hljeb koji ne goji, a tako je ukusan. Brašno vam neće biti potrebno.
Potrebno vam je:
4 jaja
100 ml vode
90 grama oraha
90 grama sjemena lana
90 grama sjemenki suncokreta
90 grama sjemena susama
90 grama semena bundeve
malo soli
i pola kašičice sode bikarbone.
Priprema:
Umutite jaja i dodajte so i sodu bikarbonu kao i vodu, a zatim sameljite sve sjemenke u fino brašno i zamijesite hljeb.
Pecite 50 minuta na 180 stepeni. Uživajte!