Žigosanje je za njega DJEČJA IGRA: Direktor škole koji je uznemirio javnost izjavom dobio OTKAZ

Region
Žigosanje je za njega DJEČJA IGRA: Direktor škole koji je uznemirio javnost izjavom dobio OTKAZ
Nakon tog događaja otkriveni su brojni propusti u radu i djelovanju direktora Joze Dragića koji je u jednom trenutku medijima kazao kako se radilo o dječjoj igri.

Blaženka Divjak potpisala je razrješenje direktoru Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru u kojoj je mladić prošlog mjeseca žigosao kolegicu iz razreda upaljačem. Nakon tog događaja otkriveni su brojni propusti u radu i djelovanju direktora Joze Dragića koji je u jednom trenutku medijima kazao kako se radilo o dječjoj igri.

No, Školski odbor ga je odbio smijeniti, ali je to napravila ministrica Blaženka Divjak. Dragić neće biti razmješten na neku drugu funkciju već ovo razrješenje znači i otkaz.

Ministrica je dala izjavu. "Izrazito mi je žao što je Školski odbor u Zadru prije nekoliko tjedana pobjegao od odgovornosti i nije smijenio direktora škole u kojoj je učenik nanio tjelesne ozljede kolegici. Protiv učenika policija je podnijela kaznenu prijavu, a ravnatelj nije primjereno djelovao. To je, na žalost, sve češća pojava u svim sferama našeg društva i tome zaista treba stati na kraj."

Podsjećam, prosvjetna inspekcija neupitno je utvrdila propuste u radu direktora - od neprovođenja preventivnih programa vezanih uz nasilje u školi i administrativnih pogrešaka pa sve do kršenja protokola i neprimjerenih reakcija nakon samog incidenta koji je, opravdano, zgrozio javnost.

 

Novo