Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u Bosni i Hercegovini veći dio dana bilo sunčano. Jače naoblačenje sa sjevera koje će usloviti padavine od večernjih sati. 

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 2; Ivan Sedlo 17; Gradačac i Livno 18; Tuzla i Zvornik 19; Banja Luka, Bihać, Brčko, Široki Brijeg, Srebrenica i Trebinje 20; Bugojno, Drvar, Grude, Neum, Sanski Most i Sarajevo 21; Jajce, Mostar i Stolac 22; Zenica 24°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama kiša, u centralnim i zapadnim područjima lokalno i susnježica, a u višim područjima snijeg. Prije podne prestanak padavina na sjeveru zemlje i postepen prestanak padavina prema večernjim satima i u ostalim područjima. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. 

U Sarajevu oblačno sa kišom. Prije podne može padati i susnježica. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna temperatura oko 4°C. 

Novo