Topla kafa zdravija u odnosu na hladnu

Zdrav život
Topla kafa zdravija u odnosu na hladnu
.

Istraživanja su pokazala da je topla kafa zdravija jer u sebi ima više antioksidanasa u odnosu na hladnu.

Istraživači s Univerziteta Thomas Jefferson u SAD, došli su do zaključka da je vruća kafa imala više tzv. titratibilnih kiselina, koje inače mogu da budu odgovorne za veće antioksidativne vrijednosti u toploj kafi.

- Kafa sadrži puno antioksidanasa. Ako pijete umjereno, istraživanje pokazuje da to može da bude poprilično dobro za vas. Došli smo do zaključka da topla kafa ima više antioksidacionog kapaciteta u odnosu na hladnu - istakla je Megan Fuler.

Rezultati objavljeni u časopisu "Scientific Reports", takođe, su otkrili da su pH vrijednosti kako vruće tako i hladne kafe vrlo slični, tj. kreću se u rasponu od 4,85 do 5,13 za sve uzorke kafe koje su testirane.

Novo