ŠABANA IZDALO SRCE: Bio je živ u bolnici, ljekari dali sve od sebe da ga vrate u život!

Show
ŠABANA IZDALO SRCE: Bio je živ u bolnici, ljekari dali sve od sebe da ga vrate u život!
.

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, koju je doživio poslije nastupa u Bilefeldu u klubu Farinda. Kolege i kolegice  Šabana Šaulića u potpunom su šoku i konstantno objavljuju svoja osjećanja na socijalnim mrežama. 

Menadžer koji je sinoć organizovao nastup Šabana Šaulića u Njemačkoj, Bogdan Markata, oglasio se i otkrio šta se zaista dogodilo u bolnici:

– Probali su da ga povrate u život, ali nisu uspjeli. Smrt se dogodila u bolnici i umro je od srčanog udara. Srce ga je napustilo. U kontaktu sam sa njegovom familijom iz Hamburga, mi smo svi tu. Bio je kao i uvijek raspoložen, ali nije bilo znaka da bi tako nešto moglo da se desi. Nažalost, takva je sudbina- rekao je on.

Porodica Šaulić trenutno proživljava najteže trenutke zbog smrti Šabana, ali su smogli snage da se oglase saopštenjem.

– Sa velikim bolom i neizmjernom tugom obaviještavamo vas da je danas prestalo da kuca veliko srce i da je utihnuo najljepši glas regiona kada nas je napustio suprug, otac, deda, kum i prijatelj Šaban Šaulić. Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pjesme i naša želja je da tako ostane i upamćen, kao veliki umjetnik, neponovljivi pjevač, ali prije svega divan čovjek! Porodica Šaulić se zahvaljuje svima na izrazima saučešća i molimo javnost da i u ovim teškim trenucima dostojanstveno sačuvamo uspomenu na Šabana – poručila je Šabanova porodica.

Podsjetimo, kako se nezvanično saznaje, Šaban je automobilom krenuo na aerodrom kada se nesreća dogodila. Automobilom nije upravljao on, već je imao vozača. Sa njim je bio i njegov kum koji je takođe povrijeđen.

Kako njemački mediji javljaju, pijani vozač automobila marke “mazda” zakucao se u njegov automobil. Prema nezvaničnim informacijama vozač nije imao dozvolu. Iako su ljekari dali sve od sebe da spasu kralja narodne muzike, nisu uspjeli.

Novo