Ostalo vam je pomfrita od juče? Bez brige, pomoću ovog trika biće ponovo hrskav i svjež
Poznato je da su krompirići dobri samo onda kada su svježi, hrskavi i vrući. Već nakon nekoliko sati, a kamoli sutradan više nisu tako ukusni i zbog toga uglavnom završe u kanti za smeće. Ipak, uz pomoću ovog jednostavnog trika možete „osvježiti” bajati pomfrit tako da bude ukusan kao da ste ga upravo spremili.
Postoje dva trika poznatih kuhara i oba provjereno rade, makar tako tvrde domaćice na internetu. Nakon ovog načina podrgijavanja, krompirići su upravo onakvi kakvi treba da budu, hrskavi, vazdušasti i bez čudnog mirisa. Jedan primer je tiganj, kao u videu.
Dakle, tiganj, mrvica ulja i salvete su sve što vam je potrebno. Tiganj zagrijte na srednje jakoj vatri, kada postane vreo dodajte krompir i rasporedite ga pravilno, bez preklapanja. Okrećite ga tako da se zagrije sa svih strana. Za ovo revitalizovanje pomfrita treba vam pet minuta.
Drugi način je rerna.
Namažite pleh mrvicom ulja, običnog ili maslinovog i zagrijte ga u rerni na 180 ili 200 stepeni, sve zavisi kako vam rerna peče. Zatim ubacite krompiriće, rasporedite ih i ostavite ih da se griju najviše 10 minuta. I gotovo!