ZNATE LI KAKO JE NASTAO MC DONALDS? Braća Donalds su imali ideju, ali za planetarnu popularnost je zaslužan OVAJ čovjek

Zanimljivosti
ZNATE LI KAKO JE NASTAO MC DONALDS? Braća Donalds su imali ideju, ali za planetarnu popularnost je zaslužan OVAJ čovjek
.

Godina je 1954. i nakon što je cijeli svoj život radio kao trgovački putnik, Ray Kroc bi se najbolje opisao 'trgovac koji će učiniti sve da proda'. Takav ga je stav učinio podosta nepopularnim u krugovima svojih suradnika, no Ray se nije dao. Njegov 'nasilan stil' mu je donio ogromnu kuću, i više nego dovoljnu za njega i njegovu suprugu, Ethel. 

No premda je Rayju dobro u životu, njegovoj supruzi nije te ona od njega očekuje da će on zamijeniti svoj posao trgovačkog putnika s nekim poslom prikladnijim za osobu njegove dobi. Stalno na cesti, po lošim motelima, od restorana do restorana, Ray je polagano ali sigurno shvatio što sve mu smeta dok je na putu.

Ponukan onime što je vidio u odličnom restoranu braće McDonald's (Richard McDonald i Maurice McDonald, to jest - Dick i Mac) u San Bernardinu u Kaliforniji, Ray se odluči na najveći posao svojeg života.


Braća McDonald otvorila su svoj restoran poznat kao McDonald’s Bar-B-Q u Kaliforniji, ali oko 64 kilometra od očevog restorana – u gradiću San Bernardino. Prvi čovjek koji je pekao meso bio je  sam Richard “Dick” McDonald (mlađi od dvojice braće). Posao je dobro krenuo pa su tijekom ranih 1950-tih braća počela prodavati franšize za restorane. Braći McDonald cilj je navodno bio zaraditi milion dolara prije nego navrše 50 godina života. Početkom 1960-tih godina prodali su svoj udio poznatom Rayu Krocu. I to im je vjerovatno bila najveća životna greška.  Oni su doista zaradili ponešto novaca, ali tek kasnije je McDonald’s postao svjetski fenomen divovskog opsega, zahvaljujući Rayu.  

Novo