OVO ĆE BITI VAŠE OMILJENO JELO OD TJESTENINE: 3 provjerena trika za savršene lazanje!
Osim kvalitetnih i svježih sastojaka te savršenog vremena pečenja, donosimo vam tri sjajna trika koja će vam pomoći da vaše lazanje baš uvijek budu upravo savršenih mirisa, okusa i teksture.
Pripremite namirnice, odaberite meso, ne zaboravite ni dobru dozu sira, pa se bacite na pripremu omiljenog jela od tjestenine.
Za umak dovoljna je i vezica grincajga
Mesni umak za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korjenastog povrća koje možete pronaći u vezici grincajga. Zaputite se na obližnju tržnicu, potražite prodavača koji na svom pultu drži domaće povrće, pa ga zamolite da vam sastavi vezicu od mrkve, celera i peršina.
Ovakav paketić platit ćete najviše desetak kuna što je odličan način da uštedite na jednostavan, a tako ukusan način.Također, povrće je bitno sitno nasjeckati kako bi se na vrijeme skuhalo i omekšalo, a zatim će ostatak pripreme umaka biti tek lagan, usputni posao.
Domaći listovi za lazanje Kad ste već na tržnici i kupujete povrće, svratite i do štanda sa svježom tjesteninom. Tamo ćete pronaći i domaće svježe listove za lazanje po cijeni od svega desetak kuna koji će vaše lazanje učiniti slasnijima, kremastijima i još ukusnijima. Svježe tijesto ljepše se sljubljuje s ostatkom sastojaka te ga nije potrebno kuhati prije sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Tijesto, naravno, možete pripremiti i sami.
Bešamel je bitan sastojak Nemojte preskočiti bešamel niti ga mijenjati drugim bijelim umacima. Jednostavan je za pripremu ako se priprema s dovoljnom dozom pažnje te jelu daje divnu kremoznost i bogatstvo okusa. Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela pa nikako nemojte preskočiti dobro začiniti svoj gusti, kremasti umak.
SVAKO VEČE PRED SPAVANJE POPIJTE OVU MJEŠAVINU: Do Nove godine ćete smršati ČAK 4 KILOGRAMA!