Najpametnije rase pasa na svijetu, nikada nećete pogoditi ko se krije pod brojem 10

Kućni ljubimci
Najpametnije rase pasa na svijetu, nikada nećete pogoditi ko se krije pod brojem 10
.

Psi su voljeni i obožavani od strane skoro svake osobe na svijetu. Sposobnost brzog učenja novih komandi ih čini tako voljenim. Smatraju se za najbolje prijatelje. Oni su poslušni preko 95% njihovog vremena, ako ne i više. Inteligenti su kao ljudi.

1. Border Koli

Border Koli je pas koji živi u čoporu i rangiran je kao broj jedan na listi pasa. Oni su poznati kao energični, pametni i akrobatski psi. Imaju životni vijek od 10 do 17 godina. U januaru 2011. godine jedan Border Koli je izašao u vijestima kada je naučio 1022 reči. Poznati su po tome što se kreću u čoporu, ali lako postaju domaći psi.

2. Rotvajler

Rotvajleri imaju dobar karakter. Oni su mirni, hrabri i samouvjereni psi. Njihovo ponašanje je sigurno, stabilno i neustrašivo.

3. Australijski pastirski pas

Australijski pastirski pas je srednje veličine. Oni su vrlo energični i inteligentni. Odgovaraju na interesantne i izazovne aktivnosti na vrlo razigran način.

4. Patuljasti kontinental epanjel

Patuljasti kontinental epanjel je najstariji u Španijel grupi. Ima izgled "leptira" sa podignutim ušima i malom glavom koji mu daje najjedinstveniji i najslađi izgled. Patuljasti kontinental epanjel je jedan od najmanjih pasa na svijetu. Smatraju se za jednu od najpametnijih rasa.

5. Labrador Retriver

Labrador Retriver je najpopularnija vrsta psa. Oni su atletska i razigrana rasa. Poznati su po pomoći u obukama pasa.

6. Šetlandski ovčar

Šetlandski ovčar imaju visok nivo inteligencije. Jedni su od najbistrijih pasa na svijetu. Šetlandski ovčar je mali, poslušan, oprezan i radni pas koji ima grubu dlaku.

7. Zlatni retriver

Zlatni retriver po prirodi voli vodu. Lako ih je trenirati zbog njihove poslušnosti. Njihova inteligencija ih čini svestranom rasom i omogućava im da igraju različite uloge.

8. Njemački ovčar

Njemački ovčari su radni psi i zbog njihove snage, inteligencije, sposobnosti i poslušnosti koriste se za pomoć, traganje, spasavanje, policijske i vojne uloge, pa čak i za glumu.

9. Američki lisičar

Američki lisičari su nježni i opušteni. Veoma dobro se slažu sa djecom. Oni su veoma smireni i mogu biti stidljivi pred strancima.

10. Doberman

Dobermani su divni porodični psi jer su manje agresivni i razigrani. Izuzetno su odani.

11. Pudla

Pudle se pojavljuju u raznim bojama. Oni su poznati kako po tome što su veliki ljubitelji vode, sportski psi, tako i po agilnosti, poslušnosti, praćenju, pa čak i kretanju u čoporu.

12. Bigl zečar gonič

Oni su najzabavniji psi. Tvrdoglavi i strpljivi.

13. Crni Ruski Terijer

Poznati su i kao "Tchiorny Terrier". Crni Ruski Terijer su zdravi i dugovječni. Veoma su stabilni i oprezni. Takođe su i, kako kažu, veoma pronicljivi.

14. Australijsko-američki ovčar

Australijsko-američki ovčari su veoma enegični. Dobri su sa vježbama i pažnjom . Oni su ljubazni i posvećeni ljudima koje poznaju.

15. Plavotočkasti gonič

Veoma prijateljski nastrojen lovački pas.

FENOMEN POZNAT EMINEM! Zanimljive činjenice koje vjerovatno niste znali o Eminemu

Novo