Istraživanja pokazala da je ova gljiva "SPAS ZA DIJABETIČARE"

Zdrav život
Istraživanja pokazala da je ova gljiva "SPAS ZA DIJABETIČARE"
Ova gljiva se posebno izdvojila kao idealno prirodno sredstvo u borbi protiv dijabetesa.

Gljiva čiji je latinski naziv  Coprinus comatus,  snižava nivo šećera u krvi za preko 40%, već sat vremena nakon unošenja, a njeno dejstvo traje više od šest sati.

U istraživačkom institutu Nacionalnog centra za rak u Tokiju na eksperimentima na miševima, a zatim i na ljudima, dokazano je da konzumiranje ljekovitih gljiva u velikom procentu zaustavlja rast i širenje malignih ćelija ili ih sasvim uništava, a pri tome obnavlja zdrave ćelije.

Gljiva Coprinus Comatus se izdvojila kao idealno prirodno sredstvo u borbi protiv jedne teške bolesti današnjice-dijabetesa.

Gljiva Coprinus Comatus bogata je kalijumom, kalcijumom, gvožđem, bakrom, cinkom i nijacinom, a sadrži i dvadeset slobodnih aminokiselina, od kojih su osam njih esencijalne.

Sušeni prah ove gljive postao je u nekim zemljama sastavni dio liječenja dijabetesa.

Coprinus Comatus reguliše nivo šećera u krvi, smiruje upalne procese u organizmu, a povrh toga, sprečava nastanak kardiovaskularnih bolesti koje su redovna komplikacija dijabetesa.

Pored toga, Coprinus Comatus je značajan za očuvanje ćelija pankreasa koje proizvode insulin.

Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, djeluje protivupalno i preventivno na kardiovaskularna oboljenja kod dijabetičara.

Ima zaštitni efekat na Langerhansova ostrvca (ćelije pankreasa koje produkuju insulin).Sat i po nakon uzimanja praha gljive Coprinusa, nivo šećera u krvi redukuje se za 40%, tri sata kasnije snižava se za 31%, dok za 6 sati u krvi i dalje ima 20% manje šećera.

U sprečavanju posljedica dijabetesa kao što su sljepilo, otkazivanje rada bubrega, amputacija noge, srčani i moždani udar, od presudnog značaja može biti unos Coprinusa koji predstavlja fantastičan napredak u borbi protiv šećerne bolesti.

Takođe, od velike koristi može biti onima koji žele da održavaju na optimalnom nivou nivo šećera u krvi i tako smanje rizik od ateroskleroze. Osim toga, naučno je dokazano da Coprinus smanjuje rizik od pojave raka i sarkoma. Preporučene dnevne doze su 3 puta po 0,5 gr osušenog praha.

Možete naći u svakoj dobro opremljenoj apoteci..

(recepti-biljena-apoteka.blogspot.com)

 
 
 

Novo