NAJJEDNOSTAVNIJI ČIZKEJK IKADA: Preukusan, lako se pravi a potrebno vam je samo POLA SATA!

Praktična žena
NAJJEDNOSTAVNIJI ČIZKEJK IKADA: Preukusan, lako se pravi a potrebno vam je samo POLA SATA!
.

Ne bi trebalo da propustite ovu poslasticu sa vanilom.

Njujorški čizkejk je postao pravi hit među ljubiteljima poslastica. Nema vam druge nego da ga probate. Ono što je jako važno je da se jednostavno pravi.

Čizkejk u kome dominira ukus vanile je neodoljiva poslastica i još nije kasno da ga spremite baš za nedjeljni ručak. Vaši ukućani će sigurno biti oduševljeni.

Sastojci:
- kilogram i po okruglog hrskavog keksa (preporučuje se Hobnob, ima ga sad i na našem tržištu),

- 100 g putera,

- 250 šećera,

- 800 g kremastog sira,

- prstohvat soli,

- 2 kašike ekstrakta od vanile,

- 3 jajeta.

Sastojci za glazuru:
- 450 ml kiselog krem šlaga,

- 25 g šećera,

- 2 kašike ekstrakta od vanile,

- neko svježe bobičavo voće (sada je najbolje borovnice).

Priprema:
- Umutiti zajedno samljeveni keks, puter i 50 g šećera. Rasporedite smjesu po dnu i stranicama ovalnog pleha. Ostavite da odstoji u frižideru dok pravite glazuru. Umutite mikserom kremasti sir i dodajte ostatak šećera. Mutite masu dok se ne sjedini. Dodajte so i vanilu i ponovo mutite. Poslednji dodatak su jaja. Bitno je da se smjesa polako ujednačava, pa dodajite jedno po jedno jaje. Sipajte mešavinu u prethodnu, rashlađenu. Prethodno zagrijte rernu na 180 stepeni i pecite novu poslasticu.

Priprema glazure:
- Umutite kiseli krem šlag, šećer i ekstrakt od vanile, prelijte kolač i stavite još 10 minuta u rernu. Za to vrIJeme borovnice potopite u mlaku vodu da omekšaju. Pospite ih po kolaču.

Napomena:
Borovnice možete služiti i van kolača, kao ekstra dodatak.

Novo