Cijelog života pravite OVAJ POGREŠAN KORAK SA PRŽENICAMA, a samo jedan TRIK dovoljan je da budu GARANTOVANO HRSKAVE i UKUSNE!

Praktična žena
Cijelog života pravite OVAJ POGREŠAN KORAK SA PRŽENICAMA, a samo jedan TRIK dovoljan je da budu GARANTOVANO HRSKAVE i UKUSNE!
.

Nemojte se miriti sa mlitavim i vlažnim prženicama kada zaista postoji način da svaki put dobijete savršene prženice, hrskave spolja i divno mekane iznutra.

Mark Marfi, sudija kulinarske emisije "Chopped", izvrstan kuhar i vlasnik nekoliko restorana u Njujorku zna tajnu iza uvijek savršenih prženica i sada je podelio sa svijetom.

NE KORISTITE "FENSI" HLJEBOVE
- Ne eksperimentišite i ne nasjedajte na trikove. Sve što vam treba je najobičniji hljeb, bilo koji sa tvrđom koricom, koji je odstojao dva, tri dana - kaže on.

SPREMITE SVE NOĆ PRE PRŽENJA
- Pomiješajte jaja, mlijeko, vrlo malo konjaka i ekstrak vanile. Potom nasijecite debele kriške hljeba i ostavite ih da se natapaju u ovoj mješavini cijelu noć, a idealno je 24 sata. Deblje kriške hljeba će upiti sve sastojke i neće se raspasti, ako koristite najobičniji hljeb. Ujutro poredajte hljeb na neku rešetku kako bi se višak tečnosti iscijedio - ističe on.

PECITE SA OBJE STRANE

Ključ hrskave spoljašnjosti i mekane unutrašnjosti je baš u ovome, kaže on.

- Svaku krišku hljeba sa obje strane pospite sa malo mješavine brašna i šećera. To će dati još hrskaviju i slađu koricu. Potom ih stavite na tavu sa neljepljivom površinom ili na tavu od livenog željeza koji je dobro zagrijan i čekajte da obje strane postanu braon boje. Potom ih premjestite na pleh obložen papirom za pečenje i ubacite u rernu na 175 stepeni na 10 do 15 minuta. Ta završnica će dati hrskavu koricu i kremastu unutrašnjost - garantuje on.

Novo