OČISTITE SVOJU JETRU! Pomoću ovih preparata iz kućne radinosti preporodite ovaj vitalni organ vašeg ogranizma!
Jetra jedan od najvažnijih organa našeg organizma koji je neophodan za život i koji se zbog funkcije koju vrši u njemu nakuplja raznim toksinima, možemo očistiti pomoću prirodnih preparata.
Jetra proizvodi žuč i pomoću nje razgrađuje masnoće, te je važna za normalan rad probave i za opskrbu krvi nutrijentima iz crijeva. Jetra regulira strukturu krvi i osnovne biokemijske procese u tijelu, te je zadužena za regulaciju metabolizma i za proizvodnju i pohranu proteina u tijelu. Jetra neutralizira štetne tvari u tijelu.
Čišćenje jetre bi trebali napraviti nakon pročišćavanja probavnog trakta da izbjegnete gomilanje otrova u organizmu. Oprez: prije čišćenja jetre i žučnog mjehura provjerite da nemate kamenac u tim organima. Ako imate kamenac, ne preporuča se pročišćavati te organe. Dijabetes, akutni oblici internih oboljenja, prehlada, gripa i zarazne bolesti, pogoršanje kroničnih bolesti, opća slabost, stres, trudnoća i dojenje – sve su to stanja kod kojih također trebate izbjegavati pročišćavanje jetre.
Pripremite sok od 10 kg oprane, ali neoguljene crne rotkvice. Od toga ćete dobiti otprilike 3 l soka. Pospremite sok u frižider.
Pomiješajte vlakna koja su ostala nakon pravljenja soka sa šećerom (500 g šećera za 1 kg vlakana) ili sa medom (300 g meda za svaki kg) i spremite na toplo mjesto. Uzmite po 1 čajnu žlicu soka sat vremena nakon svakog obroka.
Postepeno povećavajte dozu sve do pola čaše (1 dcl). Pročišćavanje će u pravilu proći glatko i lagano. Ako osjetite nelagodu, stavite topli oblog na područje gdje je jetra. Kad popijete sav sok počnite dodavati u jelo vlakna od rotkve koja ste pripremili ranije i to 2-3 žlice po obroku. Ovaj pripravak vam neće samo pročistiti jetru, već će vam ojačati srce i pluća. Za vrijeme procesa čišćenja jetre izbjegavajte masnu i ljutu hranu.
Narežite 3 komada oprane neoguljene cikle na komadiće i stavite ih u staklenku od 3 litre. Dodajte 3 žlice pšeničnog brašna i 500 g šećera. Staklenku stavite na tamno mjestu i držite 2 dana na sobnoj temperaturi. Nakon toga dodajte 700 g grožđica, 4 šalice šećera i pola šalice vode, te pustite da odstoji tjedan dana, s tim da svaki dan promiješate smjesu.
Procijedite smjesu nakon 7 dana. Dobit ćete oko 1 l soka. Uzimajte 1 žlicu soka 3 puta dnevno 30 minuta prije jela. Kad ste potrošili sav sok napravite pauzu od 3 mjeseca. Nakon pauze ponovite čitav ovaj proces sa tromjesečnom pauzom još dva puta. To bi trebalo biti dovoljno da se jetra u cijelosti pročisti.
Čišćenje jetre uz pomoć ljekovitog bilja je duže, ali manje intenzivno.
Pomiješajte jednake količine poljske preslice (ćaporak), kukuruzne svile (kose) i cvjetova nevena. Prokuhajte 1 žlicu mješavine dvije minute u 2 šalice kipuće vode i ostavite potopljeno 30- 40 minuta. Tada procijedite i popijte pola čaše 3 puta dnevno nakon svakog obroka. Nastavite 3 tjedna, zatim uzmite jedan tjedan pauzu, pa ponovite još jedan tjedan.
Slijedeća metoda je dobra za ljude sa ranim stadijem hepatitisa. Pomiješajte jednake količine žutikinih boba, brezinog lišća, pelina i stolisnika. Stavite 1 žlicu mješavine u 1 šalicu kipuće vode i pustite da odstoji 30 minuta. Popijte 1 šalicu ujutro i navečer.
Pomiješajte 3 dijela troskota, 1 dio cvjetova kamilice, 2 dijela drijena, 4 dijela kantariona i 4 dijela smilja. Stavite 4 žlice mješavine u 1 l hladne vode i ostavite preko noći. Ujutro prokuhajte 5-10 minuta i kad se ohladi procijedite. Prvu čašu popijte ujutro na prazan želudac, a ostatak razdijelite na 4 dijela i popijte 1 sat nakon svakog jela. Popijte 1 šalice soka od bundeve svako jutro.
U 1 šalicu ohlađene prokuhane vode dodajte malo meda i nekoliko kapi limunovog soka. Popijte navečer prije spavanja.
Žučni mjehur i žučni kamenac:
Narežite 2 grejpfruta sa korom na male komade, stavite u 1,5 litara vode i ostavite da odstoji preko noći, a zatim procijedite. Popijte šalicu ujutro prije doručka.
Popijte pola žlice maslinovog ulja 30 minuta prije jela. Tretman traje 2-3 tjedna.