TOPLE I MEKANE: Recept za krofne sa jabukama
Krofne sa jabukama su jedna od modifikovanih varijanti tradicionalnog recepta, koja se ne mora svidjeti svakome, ali garantujemo da je nećete tek tako odbiti od razmatranja za pravljenje u neko dogledno vrijeme.
Sastojci:
300 grama brašna; 100 grama gustina; 100 grama šećera; 2 jabuke; 2 jaja; 400 mililitara jogurta; 50 mililitara rakije; 1 limun; 100 grama šećera u prahu; 2 kesice vanilin šećera; 1 prašak za pecivo; 1 narandža.
Priprema:
U veći sud polupamo jaja. Neprekidno miješajući viljuškom u sud dodamo jogurt i šećer. Jabuke oljuštimo, krupno izrendamo i dodamo u sud. Dodamo vanilin šećer i u sud krupno izrendamo koru limuna i narandže. Dodamo rakiju, brašno, gustin i prašak za pecivo. Miješamo dok se sastojci ne sjedine.
Ostavimo tijesto da odstoji 15-ak minuta. Nauljenom kašikom uzimamo od tijesta i formiramo krofne i pržimo u šerpi u većoj količini zagrejanog ulja. Ispržene krofne stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.
Poredamo krofne na tanjir za serviranje, a pomoću cjediljke nanesemo šećer u prahu.
Prijatno!
(Novi.ba/ BastaBalkana.com)