ISPLANIRAJTE SAVRŠENO JESENJE PUTOVANJE: Evo koje su najjeftinije evropske destinacije!

Aktuelno
ISPLANIRAJTE SAVRŠENO JESENJE PUTOVANJE: Evo koje su najjeftinije evropske destinacije!
.

Jedna onlajn agencija je napravila listu najjeftinijih evropskih destinacija, a evo koji gradovi su se na toj listi našli.

 

Palermo, Italija

Većina turista će prije otići u Veneciju, Rim, Firencu, Milan, a zanemariće Siciliju. Međutim, ova agencija je sicilijanski grad Palermo stavila na listu najjeftinijih, navodeći da ga vrijedi posjetiti jer se u gradskom centru nalaze zgrade iz 9. vijeka, što je idealno za one koji zanima historija. 
Pored toga što je Palermo "grad na ivici Evrope", u njemu je pomiješan vizantijski, evropski i i sjeverno-afrički stil, dok su crkve u baroknom stilu.

Pafos, Kipar

Bez obzira na to što je sada veoma moderan, riječ je o starom gradu u kojem se nalaze i ostaci iz doba Neolita, ostaci tvrđave, antičkih grobova, teatri i vile u Arheološkom parku Pafos. Kažu da se ovde mogu vidjeti i spektakularne skrivene crkve.

Maribor, Slovenija

Ljubljana je prelijepa, ali Maribor je nepravedno zapostavljen, iako je riječ o jednoj od najjeftinijih destinacija u Evropi. Ovaj grad smješten nadomak obale rijeke Drave, a u centru se mogu vidjeti građevine iz 15. vijeka, karakteristične po krovovima od crvenog crijepa, koje okružuju trgove i šetališta.
Oni koji vole vino, posebno će uživati u Muzeju vina, gdje se može degustirati ovo piće na koje je lokalno stanovništvo mnogo ponosno.

Đirona, Španija

Na sat vremena vožnje od Barselone, ovaj grad se nalazi na ušću četiri rijeke, a veći dio grada se nalazi na obroncima brda. Unutar starih zidina u Đironi se nalazi dosta crkava, a središnja tačka je katedrala do koje vodi 86 stepenika.

Lajpcig, Nemačka

Ovaj grad pored svog imena, nosi i nadimak "novi Berlin" jer je idealno mjesto za kreativne ljude i umjetnike. To je grad kontrasta, među ljubiteljima klasične muzike poznat zbog veze sa Bahom i Vagnerom.

 

Novo