DŽEKO NAJAVIO SPEKTAKL I OTKRIO KOLIKO ĆE JOŠ IGRATI ZA ZMAJEVE: "Meni, kao igraču koji je ponikao u 'Želji'..."

Aktuelno
DŽEKO NAJAVIO SPEKTAKL I OTKRIO KOLIKO ĆE JOŠ IGRATI ZA ZMAJEVE: "Meni, kao igraču koji je ponikao u 'Želji'..."
.

Najbolji bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko najavio je duel na Grbavici protiv Sjeverne Irske.

Loading...

“Sigurno je da poznajem njihov mentalitet i ne možemo očekivati da su umorni jer su navikli na težak ritam na Otoku. Moramo odigrati puno bolje nego u prvom duelu i mislim da to možemo učiniti u dobroj atmosferi”, kazao je kapiten Zmajeva.

“Rekordi su tu da se ruše, siguran sam da će neko srušiti i moj. San svih igrača je da igraju za svoju domovinu, ja sam trenutno tu, i dok me bude selektor želio, ja ću davati sve od sebe. Siguran sam da će jednom doći i vrijeme da neko drugi me zamijeni”, kazao je naš najbolji igrač.

Džeko nije krio zadovoljstvo što će se utakmica protiv Sjeverne Irske igrati na stadionu na kojem je napravio prve nogometne korake.

“Meni, kao igraču koji je ponikao u Želji, nije isto igrati na Grbavici i nekom drugom stadionu. Drago mi je da su iz FK Željezničar uspjeli napraviti ovakav stadion. Kada je u pitanju odnos sa drugim reprezentativcima, smatram da imam utjecaj na njih, ali to morate njih pitati”. 

“Znamo kako nam je bilo na Mundijalu, ali je ostalo Evropsko prvenstvo na kojem nismo bili i to je jasan cilj i selektora i nas igrača koji trebamo dati maksimum na treninzima i na utakmicama. Liga nacija je jako bitna jer imamo šansu više da odemo na Evropsko, te se nadam da ćemo nakon Lige nacija otići na veliko evropsko takmičenje, a da li će biti moje zadnje, ne znam”, kazao je vođa navale Zmajeva na večerašnjoj press konferenciji u Plavom salonu stadiona Grbavica.

(Novi.ba)

Novo