Oblanda sa čokoladom i plazmom
Oblanda se veoma brzo i lako priprema, a oduševit će vas njen kremasti ukus.
Sastojci
Za fil sa čokoladom:
– 50 ml mlijeka
– 200 g šećera
– 1/2 margarina
– 100 g čokolade
– 200 g mljevene plazme
Za fil sa plazmom:
– 50 ml vode
– 200 g šećera
– 1/2 margarina
– 150 g kisele pavlake
– 200 g mljevene plazme
I još:
– 3 lista oblande
Priprema
I fil: Prokuhati mlijeko i šećer, pa dodati margarin isjeckan na kockice i čokoladu. Sve zajedno još malo prokuhati (da se otope i margarin i čokolada). Skloniti sa vatre, pa umiješati mljevenu plazmu. Ovim filom (tako vrućim-odmah) namazati jedan list oblande, pa preklopiti drugim listom oblande.
II fil: Prokuhati vodu i šećer, pa dodati margarin isjeckan na kockice i sve zajedno, još malo kuhati (dok se margarin otopi). Skloniti sa vatre, pa dodati kiselu pavlaku (prethodno kašikom umućenu) i mljevenu plazmu. Promješati da se sastojci sjedine, pa fil odmah namazati preko oblande. Preklopiti trećim listom oblande i ostaviti da se ohladi.
Izvor: recepti.com