Oblanda sa čokoladom i plazmom

Kuharica
Oblanda sa čokoladom i plazmom
Oblanda se veoma brzo i lako pripreme, a oduševit će vas njen kremasti ukus.

Oblanda se veoma brzo i lako priprema, a oduševit će vas njen kremasti ukus.

Sastojci

Za fil sa čokoladom:

– 50 ml mlijeka
– 200 g šećera
– 1/2 margarina
– 100 g čokolade
– 200 g mljevene plazme

Za fil sa plazmom:

– 50 ml vode
– 200 g šećera
– 1/2 margarina
– 150 g kisele pavlake
– 200 g mljevene plazme

I još:

– 3 lista oblande

Priprema

I fil: Prokuhati mlijeko i šećer, pa dodati margarin isjeckan na kockice i čokoladu. Sve zajedno još malo prokuhati (da se otope i margarin i čokolada). Skloniti sa vatre, pa umiješati mljevenu plazmu. Ovim filom (tako vrućim-odmah) namazati jedan list oblande, pa preklopiti drugim listom oblande.

II fil: Prokuhati vodu i šećer, pa dodati margarin isjeckan na kockice i sve zajedno, još malo kuhati (dok se margarin otopi). Skloniti sa vatre, pa dodati kiselu pavlaku (prethodno kašikom umućenu) i mljevenu plazmu. Promješati da se sastojci sjedine, pa fil odmah namazati preko oblande. Preklopiti trećim listom oblande i ostaviti da se ohladi.

Izvor: recepti.com

 

Novo